Economic

(foto) “Moldova Automotive Days” – Filip: Producția industrială a crescut cu 43%, iar exporturile cu 37 de procente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oportunitățile investiționale, realizările, dar și provocările cu care se confruntă industria automotive din țara noastră, au fost discutate astăzi la forumul „Moldova Automotive Days 2018”. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a reunit peste 300 de potențiali investitori străini din sectorul automotive, producători și furnizori din industria constructoare de mașini, parteneri de dezvoltare și studenți de la facultățile inginerești.

„În doar câțiva ani, sectorul auto a reușit să crească frumos, iar astăzi, la “Moldova Automotive Days” vorbim despre aceste rezultate, despre cum le putem multiplica și despre provocări. Anul trecut, la prima ediție a acestui eveniment, sectorul avea 10.000 de angajați, acum sunt 15.000. Producția industrială a crescut cu 43%, iar exporturile cu 37 de procente. Am încredere că această industrie poate pune pe roate, la propriu și la figurat, întreaga economie. Pentru asta, noi, la Guvern, suntem deschiși la propunerile venite din partea investitorilor, care să îi ajute să își dezvolte businessul aici, în Moldova”, a spus Pavel Filip.

Prezent la eveniment, ambasadorul Japoniei în țara noastră, Masanobu Yoshii, a confirmat  că Republica Moldova este o destinație atractivă pentru investitori, reiterând intenția de a coopera în continuare pentru valorifica potențialului existent în sectorul automotive. La rândul său, ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Julia Monar, a specificat că deschiderea noilor fabrici din industria automotive contribuie la dezvoltarea regională și generează beneficii directe pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

În prezent, în sectorul automotive activează peste 20 de companii din Germania, Japonia, Italia, Austria, SUA, Elveția, Belgia și Romania. În anul curent, investițiile în domeniu vor atinge 500 milioane de dolari.

Pavel Filip, la Automotive Days: Îmi doresc să trecem de la investiții în forța de muncă la investiții în materie cenușie, adică de la asamblarea componentelor auto la R&D și IT

loading...

Comments are closed.