Alte știri

(foto) Moment istoric! Coreea de Nord și Coreea de Sud au defilat sub același drapel, al Peninsulei Coreene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jocurile Olimpice de Iarnă au început la PyeongChang, Coreea de Sud, printr-o ceremonie de deschidere grandioasă. Ediţia a XXIII-a a Jocurilor Olimpice de iarnă, care are loc în perioada 9-25 februarie, a fost declarată deschisă oficial de către preşedintele Republicii Coreea, Moon Jae-in.

Evenimentul a fost marcat de un moment istoric: delegaţia Coreei de Nord şi cea a Coreei de Sud au defilat împreună, sub acelaşi steag, cel al Peninsulei Coreene, scrie TVR.

De altfel, această ediţie a Jocurilor Olimpice este marcată de o apropiere simbolică între cele două Corei. Delegaţia Phenianului la Olimpiadă, compusă din sute de oameni, dintre care doar 22 sunt sportivi, este condusă de sora de 28 de ani a dictatorului Kim Jong Un, Kim Yo Jong.

Femeia are o funcţie-cheie în aparatul de propagandă şi este vizată de sancţiuni din partea Departamentului Trezoreriei SUA.

În debutului ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Kim Yo Jong, primul membru al dinastiei conducătoare ajunge în Coreea de Sud după 1953, şi Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, şi-au strâns mâna.

În cele două săptămâni de concursuri vor fi decernate 102 titluri olimpice. Republica Moldova este reprezentată la Olimpiadă de doi sportivi, România este prezentă cu 28 de sportivi.

Competiţia are loc la 30 de ani după JO de vară de la Seul, din 1988. Este prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă şi a doua a Jocurilor Olimpice organizate în Coreea de Sud.

PyeongChang este, de asemenea, al treilea oraş asiatic care organizează Jocurile de iarnă, după Sapporo în 1972 şi Nagano în 1998, ambele din Japonia. Sloganul competiţiei este „Pasiune. Conectare”, iar mascota, Soohorang, a fost inspirată de tigrul alb, mult timp considerat un animal de pază coreean.

loading...

Comments are closed.