Alte știri

(Foto) Monica Babuc: La Chișinău s-a deschis Salonul Internațional de Carte 2019

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, a fost inaugurată cea de-a XXIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Evenimentul este organizat de Secția națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al cărții pentru copii și tineret (IBBY), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Prezent la eveniment, secretarul general de stat al MECC, Igor Șarov, a îndemnat toți vizitatorii Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret să se bucure de întâlnirile cu cele mai frumoase cărți editate pe parcursul anului trecut atât în țară, cât și peste hotare, menționând că: „O carte bună citită la o vârstă fragedă, este, poate, una din împrejurările cele mai hotărâtoare ale unui om. Multe cariere intelectuale se datorează în special unei cărți potrivite la vreme bună în mâinile unui copil”, a menționat oficialul.

La ediția curentă sunt reprezentate circa 100 edituri și distribuitori de carte din 8 țări: Republica Moldova, România, Franța, Germania, China, Polonia, Ucraina, Turcia. Cartea – surpriză din acest an a Salonului este „Motanul cel cu șapte vieți” de Claudia Partole, ilustrată de Violeta Zabulica-Diordiev, care va fi oferită gratuit copiilor – vizitatori și va ajunge în cca 15000 de familii.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi lansate peste 60 de titluri de carte. Acestea vor avea loc în Pavilionul nr. 3 „MoldExpo”, la Liceul „Prometeu-Prim”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expoziția „Biblioteca – punte de acces la cunoaștere”, dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, și expoziția de artă „Curcubeul Copilăriei” de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”. Programul mai include: Conferința Internațională „Biblioteca și educația nonformală”, Atelierul de programare pentru copii și părinți „CodeLab”, Programul radiofonic interactiv la Ora copiilor „Cartea – cetate de lumină”, Concursul de lectură „Cine citește se-mbogățește”, Atelierul pentru părinți „De ce lecturi cu voce tare în familie?”, Master-classul de floristică decorativă „Felicitări de Paști în 3D”, etc.

Cea de-a XXIII-a ediția a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret se va desfășura în perioada 11-14 aprilie, în incinta Pavilionul nr.3 al Centrului Internațional de Expoziții „MoldExpo”, între orele 09:00 și 18:00.

loading...

Comments are closed.