Alte știri

(Foto) Muzica i-a unit și departe de casă! Igor Cuciuc și Nicoale Botgros s-au întîlnit la Verona

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi mari maieștri ai muzicii populare din Republica Moldova s-au întîlnit ieri într-un oraș din Italia. Igor Cuciuc a făcut o poză cu Nicolae Botgros și a postat-o pe Facebook.

„O întâlnire la Verona, cu Maestrul Nicolae Botgros! Muzica alină sufletul și departe de casă!”, a scris Igor Cuciuc.

Igor Cuciuc și Nicolae Botgros s-au întîlnit în Italia, muzica populara, pentru moldova, pdm partidul democrat, pavel filip vlad plahotniuc, pdm candu parlament, zinaida julea, irina loghin 

Igor Cuciuc (35 de ani) este originar din satul Călinești, raionul Fălești. A absolvit facultatea de canto popular a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice „G. Musicescu” din Chișinău. În 2007 a obținut trofeul Festivalului-concurs „Nicolae Sulac”. De-a lungul anilor a lansat mai multe melodii îndrăgite de moldoveni: „Mi-ai dat o fetiță, Doamne”, „99 de cumătri”, „Moldoveni veniți acasă”, etc. În prezent este solist al orchestrei de muzică populară „Frații Advahov”.

Nicoale Botgros (65 de ani) este original din satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Maestrul se identifica automat cu Orchestra Națională de Muzica Populară „Lăutarii”. Orchestra a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filarmonicii de Stat din Moldova, de către interpretul Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul și violonistul Mircea Otel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Nicolae Botgros, considerat un magician al viorii, a fost numit în 1978 la conducerea Orchestrei LĂUTARII, pe care o conduce cu mîndrie până în prezent. Botgros este unul din cei mai cunoscuți dirijori din Republica Moldova și România.

loading...

Comments are closed.