Alte știri

FOTO // Mykola Chaus, doar în chiloți, într-un sat din Ucraina. Le-a spus polițiștilor că a fost răpit de persoane necunoscute

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă apariție neobișnuită a judecătorului ucrainean Mykola Chaus răpit din Moldova în primăvara acestui an. Cetățeanul ucrainean a fost găsit într-un sat din regiunea Vinița, Ucraina, fiind îmbrăcat doar în lenjerie intimă. Chaus le-a spus polițiștilor că a fost răpit de către persoane necunoscute, informează Realitatea.md

Potrivit strana.ua, poliția a primit un apel din partea preotului satului Mazurovka. Părintele le-a spus polițiștilor că l-a găsit în sat pe Mykola Alekseevich Chaus, care i-a spus că a fost răpit de persoane necunoscute.

Forțele de ordinea s-au deplasat la fața locului, scrie sursa citată.

Strana.ua scrie că demisia recentă a șefului Serviciului de Informații a Ucrainei, Kondratyuk, a fost asociată cu această răpire.

Din 2016, Chaus se afla în Moldova. Potrivit informațiilor, judecătorul a ajuns în Moldova cu suportul oamenilor din anturajul fostului președinte al Ucrainei Petro Poroșenko. Acesta a fugit în Moldova pe fundalul unor acuzații că ar fi primit mită în valoare de 150 de mii de dolari.

Rada Supremă a Ucrainei și-a exprimat acordul pentru ca judecătorul să fie reținut. Cu toate acestea, Ceaus, profitând de imunitatea judiciară, a părăsit teritoriul Ucrainei.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, de pe o stradă din Chișinău, Mykola Chaus ar fi fost răpit de persoane necunoscute.

Se presupune că la mijloc ar fi fost implicate serviciile secrete ucrainiene, precum și angajați ai Ambasadei Ucrainei la Chișinău, care ar fi asigurat transportarea nestingherită a lui Chaus în Ucraina, lucru infirmat de structurile diplomatice.

Citește și: VIDEO // Deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: ”Grosu a demonstrat că nu-i pasă de cetățenii țării noastre”

loading...

Comments are closed.