FOTO // NATO a oferit un lot de echipamente medicale Armatei Naționale

Armata Națională a recepționat un lot de echipamente medicale, prin intermediul Pachetului de Consolidare a Capacității de Apărare (DCBI), oferit de Alianța Nord-Atlantică.

La ceremonia oficială de recepționare a asistenței au fost prezenți, ministrul apărării Anatolie Nosatîi, directorul Direcției cooperare în domeniul apărării și securității a Diviziunii operațiuni, Cartierul general NATO, Piers Cazalet, reprezentanții Marelui Stat Major al Armatei Naționale, corpul de atașați militari acreditați în țara noastră și reprezentanții Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova.

Asistența conține 4000 de truse medicale individuale, 12000 de garouri și 60 de truse medicale colective, ce vor fi repartizate în unitățile militare. Donația vine în contextul consolidării capabilităților medicale ale Armatei Naționale.

Pe această cale, ministrul Anatolie Nosatîi a mulțumit Republicii Federale Germania, Italiei, Luxemburgului, Turciei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și reprezentanților NATO pentru contribuția și implementarea acestui proiect important pentru Armata Națională. „Această asistență, pe lângă multe altele, este un exemplu elocvent al cooperării eficiente dintre Republica Moldova și Alianța Nord Atlantică în cei 30 de ani de la semnarea Programului Parteneriat pentru Pace, care se realizează prin diverse programe și inițiative implementate în țara noastră, în beneficiul cetățenilor”, a menționat ministrul Nosatîi.

La rândul său, Piers Cazalet a declarat că „cooperarea practică dintre Alianță și Moldova este încadrată în Pachetul de Consolidare a Capacității de Apărare, care a fost lansat în 2015 și consolidat anul trecut.

În cadrul acestuia, putem coopera împreună în aproape 20 de domenii diferite, variind de la subiecte, cum ar fi logistica și instruirea, până la comunicarea strategică sau securitatea cibernetică”, a spus oficialul de la NATO.

De menționat că Proiectul DCBI în domeniul medicinii militare livrat astăzi Armatei Naționale valorează 700 000 de euro.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share