Social

FOTO // O conductă, destinată aprovizionării ilegale cu apă potabilă și energie electrică, depistată la frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca urmare a valorificării unei informații operative pe malul râului Nistru a fost depistat un furtun, destinat conexiunii la apă potabilă și energie electrică. Ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Est au acționat prompt în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, unde a și fost deconspirată ilegalitatea.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit unui comunicat de presă, furtunul era amplasat sub albia râului Nistru, cu pornire din Republica Moldova spre Ucraina. Prin acest furtun treceau patru cabluri de energie electrică cu tensiune înaltă și un tub din material textil.

În rezultatul cercetării în comun, angajații Direcției regionale EST a IGPF și Serviciul Grăniceresc de stat al Ucrainei au stabilit că furtunul a fost instalat pentru a aproviziona ilegal cu energie electrică și apă potabilă o bază de odihnă din Ucraina, amplasată nemijlocit pe malul râului.

Bunurile depistate și materialele acumulate pe caz urmează a fi transmise către Serviciul Vamal al Republicii Moldova, care va continua cercetările.

În prezent, investigațiile continuă sub toate aspectele legale, pentru a fi stabilite circumstanțele și identificate persoanele implicate.

loading...

Comments are closed.