Social

(foto) O delegație din Republica Moldova a vizitat Italia! Un proiect important va fi implementat în urma acesteia

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 4-9 februarie, o delegație din Republica Moldova, condusă de către șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc a întreprins o vizită în orașele italiene Bolzano și Bressanone, cu scopul de a obține o experiență și susținere pentru implementarea proiectului „Bunici grijulii” în țara noastră, proiect care este foarte popular în Italia.

Cavcaliuc a făcut o totalizare a realizărilor în cadrul acestei vizite printr-o postare pe Facebook.

Din delegația moldovenească au mai făcut parte reprezentanți ai Poliției Naționale, Administrației Publice Locale, instituțiilor de învățământ și societății civile.

Pe lângă suportul în implementarea proiectului, delegația moldovenească a mai obținut și alte beneficii. În urma întrevederii cu Președintele dl Piter Lantailer și Vicepreședintele Dna Valentina Geamana și Asociatia Aktiv Fur Kinder s-a reușit obținerea unui suport considerabil în implementarea unui proiect fără precedent pentru Republica Moldova, menit să contribuie la crearea unor condiții corespunzătoare pentru realizarea atribuțiilor funcționale ale Poliției Naționale dar și suport social pentru cetățenii din țara noastră.

Proiectul constă în amenajarea unei bucătării și cantine în viitorul sediu al INSP, fiind dotate cu echipament modern în valoare de aproximativ 2.000.000 lei, cu care bucătarii, fiind și ei instruiți în Italia, vor pregăti pentru cei aproximativ 500 de polițiști, dar și pentru cetățenii care vor vizita sediul INSP, bucate delicioase, sănătoase și mult mai accesibile decât în alte asemenea localuri din oraș.

Totodată, banii care vor fi acumulați din activitatea cantinei, vor fi administrați de către un consiliul special al “Aktiv Fur Kinder”, și vor fi utilizați în diverse proiecte sociale, cum ar fi – Centrul pentru protecția victimelor violenței în familie din com.Ciuciuleni, Hîncești creat la fel cu suportul asociației menționate, dar și la diverse campanii de binefacere pentru cei mai triști decât noi sau alte proiecte cu menire socială la care Poliția Națională participă.

Datorită suportului partenerilor din cadrul Departamentului pentru ajutoare în toată lumea, s-a reușit să fie puse la punct detaliile cu privire la implementarea unui proiect nou și absolut necesar pentru țara noastră. Acest proiect ar fi foarte util pentru familiile militarilor, polițiștilor, pompierilor, carabinierilor decedați, căzuți la datorie.

Dumnealor s-au arătat deschiși spre cooperare, acordându-ne astfel suportul necondiționat în acest sens. Împreună vom reuși să realizăm condiții europene la noi acasă pentru colegii care zilnic se dedică activității deloc ușoare, uneori chiar și cu prețul propriilor vieți.” scrie Gheorghe Cavcaliuc în postarea sa de pe Facebook.

loading...

Comments are closed.