Social

(foto) O nouă stradă pietonală în Chișinău?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un indicator rutier instalat proaspăt pe strada 31 august, arată că segmnetul de stradă cuprins între străzile Pușkin și Bodoni a devenit zonă pietonală. Astfel, Chișinăul va avea cel puțin în perioada sărbătorilor de iarnă două străzi pietonale. Activistul civic, Victor Bunescu, care a și postat imaginea respectivă pe facebook, a comentat că și-ar dori ca acest indicator rutier să nu fie scos după sărbători.

Amintim că târgul „Acasă de Crăciun”, lansat de Guvern, va fi deschis în data de 15 decembrie. Peste patru mii de copii, inclusiv din stânga Nistrului, vor avea acces gratuit la carusel şi la cel mai mare patinoar care a fost văzut vreodată în Republica Moldova. Copiii vor primi şi cadouri de la Moş Crăciun. Despre asta a anunţat premierul Pavel Filip care a precizat că pomul de Crăciun a fost dăruit de Guvernul României.

„Ne-am propus anul acesta ca pe strada 31 august să amenajăm pomii de acolo, să creăm această atmosferă de Crăciun prin căsuţe, unde veţi avea posibilitatea să cumpăraţi suvenire, dulciuri. De asemenea, la acest târg ne-am propus să aducem peste 1500 de copii din internate, din instituţiile unde se află copii cu nevoi speciale. De asemenea, ne-am propus să aducem şi peste 1500 de copii din regiunea transistreană”, a precizat premierul Pavel Filip.

Detalii despre surprizele care vă aşteaptă la acest târg puteţi urmări pe pagina web targuldecraciun.md și pe pagina de facebook cu același nume.

Acum două zile, Premierul Pavel Filip a fost surprins în preajma Palatului Național „Nicolae Sulac”, inspectând cum decurg lucrările de amenajare a Târgului de Crăciun.

 

 

 

loading...

Comments are closed.