(foto) Oamenii au surpins cum sunt aduse în Moldova noile ambulanțe de model Mercedes, procurate de Guvernul Filip

Pe rețelele de socializare au apărut poze cu noile ambulanțe de marcă Mercedes ce urmează să deservească cetățenii noștri.

Este vorba de ambulanțe de tip B care corespund celor mai noi standarde europene și sunt destinate acordării asistenței medicale pacienților cu urgențe medico-chirurgicale.

Înafara de automobilul propriu-zis, în set se includ și defibrilatoare, electrocardiografe cu sistem de transmitere a cardiogramei pacientului la centrul medical, la distanță, sisteme de încălzire a soluțiilor, pompe pentru aplicarea perfuziilor sub presiune, sisteme fixe și mobile pentru oxigenoterapie și multe altele.

Reprezentanți din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, spun că ambulanțele vor fi destinate pentru Chișinău, pentru că autospecialele de aici sunt vechi, cele mai noi fiind cumpărate în 2003-2004. Achizițiile sunt acoperite integral din bugetul de stat. Ca urmare, numărul total al ambulanțelor noi cumpărate în acest an în Moldova va ajunge la 109 autospeciale.

Dacă ai fost și tu martorul unei situații similare, trimite imaginile foto sau video pe adresa noastră de e-mail telegraph.moldova@gmail.com, sau scrie-ne direct pe pagina noastră de facebook, Telegraph Moldova.

Sursa poze: Sergei Grubii

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share