Alte știri

FOTO // Ofițerii SIS au desfășurat acțiuni la Aeroportul Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Informații și Securitate și compania aeriană „Air Moldova” continuă dezvoltarea și consolidarea parteneriatului în domeniul prevenirii și combaterii terorismului. Astfel, ofițerii Centrului Antiterorist și Detașamentului cu Destinație Specială „Alfa” din cadrul Serviciului au realizat mai multe activități instructiv-aplicative cu personalul navigant.

Instruirea teoretico-practică a inclus pregătirea psihologică a membrilor echipajului cu recomandări și strategii de gestionare a situațiilor de criză la bordul avionului. Beneficiarilor cursului le-au fost prezentate manevre și metode de acordare a primului ajutor medical și tehnici de evaluare a stării victimei.

La fel, în vederea formării deprinderilor de acțiune în diferite circumstanțe, au fost trecute în revistă procedeele de reacție și autoapărare, fiind simulate varii situații de criză. Printre exercițiile practice se numără intervenția ilicită la bordul avionului în zbor, precum și eliberarea ostaticilor din aeronava deturnată de către un grup convențional terorist, cu ulterioara evacuare a pasagerilor.

Una din prioritățile Serviciului de Informații și Securitate pe segmentul de prevenire a terorismului și a altor forme violente de manifestare a extremismului radical constituie dezvoltarea unui dialog cu societatea, organizarea și asigurarea procesului de instruire și educație de securitate antiteroristă în sectorul public și privat.

loading...

Comments are closed.