FOTO // Opt ambulanțe de tip C, dintre care două pentru transportarea copiilor, au fost achiziționate cu suportul Băncii Mondiale

Opt ambulanțe de tip C (terapie intensivă mobilă), dintre care două pentru transportarea copiilor și șase destinate adulților au fost distribuite serviciului Aviasan din subordinea Institutului de Medicină Urgentă. Autosanitarele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Ambulanţele sunt destinate intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente, dispozitive medicale şi medicamente de terapie intensivă.

„Ambulanțele achiziționate vor contribui la sporirea calității serviciilor medicale prestate pacienților în stare gravă și fortificarea semnificativă a bazei tehnico-materiale a IMU. Aprecieri înalte echipei Băncii Mondiale, pentru că a făcut posibilă achiziționarea acestui lot de ambulanțe”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

Ambulanțele neonatale sunt echipate cu dispozitive de respirație artificială/ventilator, incubator pentru nou-născut, cele pentru adulți:defribilator, electrocardiografe, pompe de perfuzie și infuzie, glucometre, umidificatoare, tonometre, aspiratoare, precum și butelii de oxigen pentru asigurarea cu oxigen a pacienților.

„Serviciul Aviasan este un serviciu de o importanță majoră pentru sistemul medical deoarece asigură asistența medicală consultativă de urgență, de diagnostic și tratament, inclusiv realizarea inetrvențiilor chirurgicale, în regim non-stop, pentru pacienții în stare critică, din toată țara. Suntem extrem de recunoscători pentru această achiziție, care ne va ajuta să salvăm câte mai multe vieți ”, a subliniat directorul IMU, Mihai Ciocanu.

Costul total al celor opt ambulanțe a constituit circa 1 milion de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share