FOTO // Papa Francisc a apărut în public într-un scaun cu rotile pentru prima dată de când durerile la genunchi s-au agravat

Papa Francisc a apărut în public, joi, într-un scaun cu rotile, pentru prima dată de când durerile la genunchi s-au agravat.

Durerile la genunchi îi limitează capacitatea de a umbla, motiv pentru care Papa Francisc a folosit joi un scaun cu rotile în public. În cadrul unei audiențe pentru un grup de călugărițe, Papa Francisc a fost dus pe scaunul cu rotile până la locul său.

Suveranul Pontif a reușit să parcurgă pe jos cei aproximativ 10 metri, de la o intrare laterală a scenei până la locul său, deși cu ajutorul unor asistenți, notează Reuters și Digi24.ro.

Din cauza că durerile de genunchi au devenit tot mai puternice, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze mai multe activități, printre care participarea la întâlnirea de pace a episcopilor și primarilor din principalele orașe de pe țărmul Mării Mediterane, programată la Florența pe 27 februarie 2022.

La audiențele din 25 aprilie, Papa și-a cerut scuze participanților pentru că nu poate sta în picioare, potrivit obiceiului, la momentul în care salută una câte una persoanele prezente.

Total
0
Shares
Total
0
Share