Politic

FOTO // Partidul „ȘOR” cere demisia in corpore a guvernării PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva zeci de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au organizat un nou flashmob în fața Președinției, în cadrul căruia i-au cerut demisia președintelui Maiei Sandu. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de inacțiunile autorităților, care în loc să rezolve problemele oamenilor, adâncesc și mai mult crizele care au lovit țara. Participanții la acțiunea de protest i-au dat un ultimatum Maiei Sandu și i-au spus că nu se vor opri până când președintele nu va pleca din funcție.

Prezent la eveniment, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că Maia Sandu s-a baricadat în președinție, fuge de oameni și de problemele lor și nu o interesează nimic altceva decât vizitele în străinătate.

Am venit aici, ca să le dăm ultimatum Maiei Sandu și PAS, cărora le cerem să plece din funcțiile pe care le au. Demisia! Prețurile cresc zilnic, oamenii nu mai pot face față facturilor. Recent, s-a scumpit curentul, deși ne-au promis că în perioada stării de urgență nu se va scumpi energia electrică. Banii cetățenilor sunt furați de coechipierii Maiei Sandu. Trei milioane de dolari pe zi sunt cheltuiți pentru rezolvarea crizei refugiaților, dintre care un milion de dolari este luat din bugetul de stat. Nu există transparență în acest sens, nu a fost prezentat niciun raport în fața cetățenilor. Nu putem constata decât că banii destinați refugiaților și cetățenilor noștri sunt furați. Din acest motiv, Maia Sandu și colegii săi trebuie să stea la pușcărie”, a declarat Marina Tauber.

La rândul său, consilierul municipal din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, a declarat că oamenii o duc din ce în ce mai greu, iar în fiecare zi, în loc de vremuri bune, aud și văd doar știri doar despre scumpiri.

Țara noastră rămâne fără viitor din cauza actualei guvernări, în frunte cu Maia Sandu. Jos Maia Sandu! Ne-am săturat să auzim zilnic vești despre scumpiri, iar ei să stea în birourile lor și să nu facă nimic. Pensionarii noștri nu mai au din ce să trăiască. Numără fiecare bănuț din pensie de 1500 sau 2000 de lei. Ei stau în rând ore în șir pentru a cumpăra pâine mai ieftină. E un adevărat genocid împotriva oamenilor în vârstă. Problemele cetățenilor noștri au fost uitate. Maia Sandu este o hoață care ne fură viitorul! Demisia!”, a scandat Serghei Burgudji.

În același timp, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a declarat că moldovenii din diasporă încep să fie tot mai dezamăgiți de PAS și spun că au fost folosiți ca mașină de voturi.

Pe ce se duc trei milioane de dolari, bani oferiți inclusiv de moldovenii din diasporă pentru refugiați? Nimeni nu știe. Oamenii spun că ajutoarele pentru ucraineni se pierd pe drum și ajung în mâinile funcționarilor corupți. Și asta o spun cei din diasporă, nu noi. Vom veni să ne cerem drepturile de a trăi fericiți la noi acasă. Aceste vremuri bune s-au transformat într-un coșmar. Da, poate vremurile bune au venit, dar nu pentru toți. Țara a fost cuprinsă de haos, pentru că nu avem stăpâni. Ei nu merg în teritoriu, nu vorbesc cu oamenii. Noi suntem zi de zi în satele noastre. Suntem printre popor și poporul ne spune că vremurile bune așa și nu au venit și nu au de unde să vină. Această guvernare trebuie să înțeleagă faptul că a eșuat și este timpul să plece”, a declarat Tatiana Paton.

La rândul său, liderul formațiunii, Ilan Șor, a venit cu un apel public, într-o postare video pe Facebook, prin care cere demiterea in corpore a actualei puteri și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

În ultima vreme, această putere încearcă să ne convingă că motivul crizelor în care ne aflăm este conflictul din Ucraina. Este o minciună. Și până la declanșarea acestei crize, oamenii din Moldova trăiau din ce în ce mai rău. Astăzi, declarăm război total actualului regim și îi îndemnăm pe toți să lupte, astfel încât să-l alungăm de la putere. Noi astăzi spunem STOP! Mesajul nostru e unul: ori Maia Sandu pleacă singură, cu toată clica ei, fie îi scoatem de urechi și îi ducem noi unde le e locul, la pușcărie și la casa de nebuni”, a declarat Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.