Politic

FOTO // Partidul „ȘOR”: PAS reprezintă gruparea care a furat speranța protestatarilor din 7 aprilie 2009

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adevărații beneficiari ai „Revoluției din 7 aprilie 2009” au fost nu cetățenii Republicii Moldova și nici oamenii care au participat nemijlocit la protestele violente, riscând cu viața și integritatea lor. Speranța lor a fost furată și călcată în picioare de o grupare politică ocultă, zis de dreapta și pretins proeuropeană, care ține poporul în captivitate până în ziua de astăzi și vinde țara, bucată cu bucată. Este mesajul central al unei declarații politice, prezentate astăzi de Partidul „ȘOR”, în fața Parlamentului, unde, acum 13 ani, au început violențele care au dus la schimbarea puterii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mesajul Partidului „ȘOR”, cu ocazia împlinirii a 13 ani de la violențele din 7 aprilie 2009 a fost prezentat de vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, și de președintele raionului Orhei din partea aceluiași partid, Dinu Țurcanu. În declarație se spune că vârful de lance și profitorul principal în urma acelor evenimente a fost premierul de tristă faimă Vlad Filat, „care a sărăcit poporul și a adus țara acolo unde se află astăzi”.

Este vorba, mai exact, despre acea alianță de tristă faimă, zis de dreapta și „pentru integrare europeană”, care, sub paravanul luptei pentru democrație și aspirațiilor prooccidentale, a generat crize politice și sociale profunde, a adus destabilizare și incertitudine și a alungat din țară peste un milion de cetățeni. Această caracatiță ocultă s-a întins ca un cancer peste corpul nostru social și îi stoarce seva până în ziua de astăzi, pentru că „al vostru Vlad Filat” nu a dispărut între timp, ci doar s-a reîncarnat”, a menționat Dinu Țurcanu.

Potrivit reprezentanților Partidului „ȘOR”, PAS, aflat astăzi la guvernare, este același PLDM, deoarece este format din aceleași persoane și este creat după același calapod.

Singura diferență între aceste două grupări politice constă în culorile pe care și le atribuie – prima era verde, a doua este galbenă. Pentru că Filat, la fel ca și Maia Sandu, reprezintă, același „fenomen”, despre care vorbea premierul-galoș Ion Sturza, și el parte a aceleiași grupări. Iată de ce, să aștepți de la PAS vremuri bune este o naivitate de proporția distrugerilor provocate de acești impostori în ziua de 7 aprilie 2009. Pentru că, de 13 ani, vinovații sunt la putere, iar victime sunt cetățenii Republicii Moldova”, a declarat președintele raionului Orhei.

Mesajul formațiunii a fost completat de Marina Tauber, care a amintit că, în 2010, la un an după așa-numita revoluție din 7 aprilie, în fața Parlamentului va fi ridicat Monumentul Libertății.

Astăzi, aici există un singur monument aici, unul al libertății iluzorii și al deznădejdii. Pentru că libertatea, de rând toate celelalte promisiune deșarte, ieșite din gura guvernanților din ultimii 13 ani, sunt doar o himeră. Întreaga lor ideologie, întregul lor discurs a fost construit și a crescut în jurul acestui mit, în jurul falsului sentiment de libertate, cu care i-au hrănit pe oameni în ultimul deceniu”, a menționat deputatul.

Potrivit declarației, oamenii care au ieșit în stradă, la 7 aprilie 2009, au sperat în schimare și o viață mai bună, dar au primit, în schimb, dezamăgiri și decepții

Surcelele acelei clase politice ne promit astăzi iarăși libertate, democrație și un viitor luminos. Ei rostesc cuvântul „libertate”, dar noi toți auzim cuvântul „greblă”, pe care, din păcate, am mai călcat o dată. Partidul „ȘOR” a înțeles asta de mult timp și v-a vorbit de nenumărate ori despre incapacitatea puterii de astăzi de a aduce schimbări. V-am vorbit despre pericolele care ne pasc dacă ei vor ajunge la guvernare. Și, din păcate, au ajuns. Iar noi, tot din păcate, am avut dreptate”, a menționat Marina Tauber.

În concluzie, autorii declarații se întreabă retoric dacă Republica Moldova are nevoie de o nouă revoluție.

Da, are nevoie. Însă ea trebuie să fie, mai degrabă, de o revoluție în gândire, o revoluție a capacității noastre de a distinge răul de bine și minciuna de adevăr. Un lucru este cert, de data aceasta, dezamăgirea oamenilor în PAS s-a produs mult mai repede decât dezamăgirea în puterea care a venit după 2009. Și așa cum au rămas în istorie acele partide, așa va rămâne în istorie și PAS”, se mai spune în declarația Partidului „ȘOR”.

loading...

Comments are closed.