FOTO // PAS are un nou deputat: Ion Poia a fost prezentat în cadrul ședinței de azi a Legislativului

Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” are un nou deputat. Este vorba despre Ion Poia, al cărui mandat a fost validat de Curtea Constituțională.

Deputatul a fost salutat, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Ion Poia este contabil de meserie, absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova. Originar din Ungheni, a deținut mandate de consilier municipal și raional. Mandatul de deputat de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate a devenit vacant după ce Gheorghe Agheorghiesei a fost ales primar al comunei Vărzărești din raionul Nisporeni.

Totodată, la ședința plenară de astăzi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se ia act de cererea de demisie a Galinei Sajin, care a fost depusă din motive personale. Respectiv, un mandat care aparține Fracțiunii PAS a devenit vacant.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Total
1
Shares
Total
0
Share