Alte știri

FOTO // PAS continuă să încalce legea electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acțiune și Solidaritate, candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, continuă să încalce legea electorală, și anume art.52 din Codul electoral al Republicii Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit normei citate, în campania de agitație electorală nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din ţară cât şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Contrar legii, PAS a organizat astăzi o conferință de presă cu tema „Acțiunile PAS cu privire la mesajul Președintelui Maia Sandu pentru dezvoltarea economică”, utilizând pe această cale numele și funcția șefului statului în scopuri electorale.

PAS nu este la prima încălcare a legislației electorale, iar acțiunile partidului pot fi catalogate drept tentative de fraudare a alegerilor. Mai mult, chiar și președintele Maia Sandu a fost acuzată de Promo-LEX că face campanie electorală pentru PAS.

Pentru alte abateri de la norma imperativă în domeniul electoral, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut instanței de judecată să aplice sancțiunea respectivă în privința PAS.

loading...

Comments are closed.