(Foto) Pavel Filip dă asigurări: Un nou pod pietonal va fi dat în exploatare la Strășeni

Pavel Filip, Un nou pod pietonal va fi dat în exploatare la Strășeni, guvernul republicii moldova, pdm plahotniuc, partidul democrat, andrian candu parlament deputati chisinau, alegeri 2019

Un nou pod pietonal peste calea ferată va apărea până în vara acestui an în orașul Strășeni. Asigurări în acest sens au fost date în cadrul vizitei la șantier a premierului Pavel Filip și a primarului orașului Valentina Casian. „De data aceasta parcă au fost eliminate toate constrângerile și cei care efectuează aceste lucrări ne-au asigurat că până în luna iunie, dar, eu sper, și mai devreme, să avem acest proiect finalizat. Practic 60% din lucrări au fost deja efectuate”, a spus prim-ministrul, scrie dinstraseni.md. 

Noua cale de acces este foarte importantă pentru locuitorii orașului Strășeni, deoarece podul pietonal existent este într-o stare avansată de degradare. Prin urmare, oamenii sunt nevoiți să înconjoare această zonă sau să treacă peste calea ferată, punându-și, astfel, viața în pericol. Pentru construcția podului pietonal au fost alocate peste 12 milioane de lei.
 
Tot marți, premierul a inspectat o porțiune de drum care duce spre Colegiul de Inginerie din Strășeni. Drumul urmează să fie reparat mai ales că este și principala cale de acces pentru lucrătorii celor 12 întreprinderi aflate în Zona Economică Liberă. În scurt, o nouă companie își va începe aici activitatea și este preconizată crearea a aproape 3000 de locuri noi de muncă. Prin urmare, este important ca drumul care duce spre zona economică să fie reparat. Bani din buget în acest sens deja au fost alocați.
,,Noi sperăm că această zonă să devină cartea de vizită a localităţii şi eu rămân pe ideea că succesul generează succes. Cu cât mai mult vom vorbi despre lucruri frumoase care se realizează, cu atât mai mulţi investitori sperăm că vor veni în această localitate”, a specificat primarul orașului Strășeni, Valentina Casian.
 
De asemenea, Pavel Filip și-a exprimat dorința de a vedea raionul Strășeni – un centru industrial și a apreciat deschiderea autorităților locale pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură: „Mult depinde şi de autorităţile locale. Acolo unde este deschidere și este inițiativă, acolo proiectele merg, se creează locuri de muncă şi vin investitorii”, a conchis premierul.
Total
0
Shares
Total
0
Share