Economie

(Foto) Pavel Filip: Mai mulți oameni de afaceri chinezi sunt interesați să investească în țara noastră!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a început această dimineață cu o întrevedere productivă cu o delegație a oamenilor de afaceri chinezi, interesați să investească în țara noastră.

„Mă bucur că eforturile Guvernului de îmbunătățire a mediului de afaceri dau rezultate. Și tot mai mulți investitori își doresc să vină în țara noastră. Sunt sigur că odată cu semnarea Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova și China relațiile economice dintre statele noastre vor înregistra un salt calitativ”, a spus Pavel Filip.

Oamenii de afaceri chinezi au mulțumit pentru facilitarea obținerii vizei pentru Republica Moldova și s-au arătat interesați să studieze în de aproape oportunitățile investiționale din țara noastră. Aceștia au menționat că cele 20 de companii, care fac parte din delegație, reprezintă cele mai importante domenii, inclusiv producere, IT și turism.

În prezent, în Republica Moldova activează 86 de companii cu investiții chineze, Republica Populară Chineză plasându-se pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai țării noastre.

loading...

Comments are closed.