Actual

FOTO // Poliția a primit în dotare încă 52 de autospeciale operaționale de teren

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția Națională a primit în dotare încă 52 de autospeciale operaționale de teren, destinate îmbunătățirii capacității de reacționare de urgență și modernizării Poliției. Acestea vehicule reprezintă 90% din numărul de automobile de teren necesar Poliției. Mașinile vor ajunge, în câteva ore, în inspectoratele de poliție din țară, acolo unde se atesta un deficit al acestora.

Scopul achiziției este să sporim numărul de echipaje ale Poliției și să intervenim la apelurile cetățenilor în timp cât mai util și operativ, în orice colț al Republicii Moldova, indiferent de condițiile meteo, pe timp de iarnă sau pe timp de vară.

Importanța achiziționării acestui lot de automobile contribuie la sporirea calității serviciilor prestate pentru cetățeni și creșterea încrederii societății față de Poliție. Totodată vreau să menționez că în ultimele 9 luni, numărul apelurilor destinate poliției au crescut cu 25 la sută, iar criminalitatea a scăzut cu 16 procente. Ceea ce denotă creșterea încrederii cetățeanului față de oamenii legii.

Pot spune ferm, că avem toate instrumentele necesare prin care putem și vom deveni o poliție mai modernă, mai eficientă și mai aproape de oameni. Iar eu, în calitate de Șef al IGP, voi depune toată pricepere pentru a asigura o înaltă desfășurarea a activității oamenilor legii.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 20 milioane de lei. Achiziția a fost posibilă datorită alocărilor din bugetul de stat, în contextul implementării Programului Suport Bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către Uniunea Europeană.

Aduc sincere mulțumiri partenerului nostru strategic, Uniunea Europeană, dar și Ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, pentru sprijin și implicare.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, maşină şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liber

loading...

Comments are closed.