Alte știri

FOTO // Polițiștii au depistat în zona de frontieră 1,2 tone de metal uzat și 330 de litri de combustibil ce urmau a fi transportate ilegal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră au depistat în zona de frontieră două microbuze, cu ajutorul cărora erau transportate metal uzat fără actele necesare, dar și combustibil pentru care există informația că ar fi sustras din locomotivele unui tren marfar, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

În seara zilei de ieri, la ora 19:00, pe drumul de acces spre satul Talmaza echipa mobilă a Direcției regionale EST a oprit în trafic un Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova.

Conducătorul auto a fost legitimat ca un locuitor al raionului Ștefan Vodă, în vârstă de 23 de ani. După verificarea actelor de identitate, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea încărcăturii transportate și documentele pentru aceasta. Ca urmare pentru 1200 kg de metal uzat șoferul nu a putut prezenta niciun act, deși a declarat că transportă cu scop de comercializare.

Conform competențelor, cazul va fi transmis către Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă în vederea continuării cercetărilor și stabilirii tuturor circumstanțelor. Câteva ore mai târziu, echipa mobilă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, aflată în misiuni de serviciu în regiunea de nord a țării, a depistat un alt conațional care transporta ilegal combustibil.

Tânărul de 22 de ani se deplasa spre orașul Ocnița când a fost stopat pentru verificările de rigoare. Ca rezultat, în compartmentul marfar al microbuzului de model Mercedes Vito au fost numărate 11 butelii a câte 30 de litri fiecare.

La examinarea conținutului s-a constatat prezența unui lichid incolor cu miros specific de motorină. Șoferul microbuzului nu a putut prezenta niciun act pentru cele 330 de litri de combustibil și a fost neclar în declarații. Însă pe fapta sa există o bănuială rezonabilă că cantitatea de combustibil ar fi fost sustrasă din locomotivele unui tren de marfă, unde tânărul activează. Microbuzul și buteliile cu combustibil au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița, polițiștii de frontieră continuă cercetările.

Citește și: Astăzi a fost semnat memorandumul privind „Dezvoltarea competențelor digitale, IT și STEM pe tot parcursul vieții”

loading...

Comments are closed.