FOTO // Polițiștii de frontieră au fost instruiți în cadrul activităților practice pe linie de operare a aeronavelor fără pilot

Alți 22 de polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile profesionale în domeniul de gestionare a sistemelor de aeronave fără pilot. Instruirile au avut loc în regiunea raionului Ungheni, fiind organizate atât ziua, cât și pe parcursul nopții.

Partea teoretică a cuprins informații generale privind principiile de funcționare, caracteristicile tehnice și regulilor de siguranță în timpul folosirii dronelor. De asemenea au fost abordate teme privind configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor.

În cadrul ședințelor practice, polițiștii de frontieră au învățat corectitudinea operării dronelor pe timp de zi și noapte, precum și planificarea tactică a misiunilor de zbor.

Menționăm că pentru Poliția de Frontieră rămâne o prioritate majoră dezvoltarea și modernizarea capacităților instituționale, prin aplicarea celor mai inovative tehnologii care va permite detectarea timpurie a unor situații de risc în zona de responsabilitate, dar și securizarea frontierei la cel mai înalt nivel.

Total
0
Shares
Total
0
Share