FOTO // Polițiștii de frontieră din Leușeni au documentat trei cetățeni cu acte falsificate

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST documentează trei cetățeni, care dețineau asupra lor acte ce nu le aparțin și falsificate. Incidentele au fost consemnate în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

În primul caz este vizat un conațional de 24 de ani, care s-a prezentat în calitate de pasager la ruta ocazională „Moldova-Italia”. În cadrul controlului adițional, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare. În declarații, persoana a comunicat că își obținuse permisul în Cehia, achitând 150 EUR.

În al doilea caz sunt documentați șoferul și pasagerul unei rute ocazionale, ambii dețineau acte ce nu le aparțineau. Șoferul, un moldovean de 34 de ani, ar fi găsit un buletin de identitate moldovenesc la o stație PECO. Din spusele acestuia, urma să transmită documentul posesorului, identificându-l prin intermediul rețelelor de socializare. Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au stabilit că buletinul este falsificat.

Totodată, la verificarea pasagerilor, unul dintre ei s-a legitimat în baza pașaportului moldovenesc care aparținea unei persoane străine. Fiind extinse verificările, polițiștii de frontieră au depistat o copie a buletinului de identitate ucrainean. La audieri, pasagerul a recunoscut că este cetățean al Ucrainei, fiind solicitant de azil pe teritoriul R. Moldova. De asemenea, străinul a declarat că fusese îndrumat de prieteni să folosească pașaportul unui moldovean, cu care are asemănări fizice.

În continuare, actele au fost ridicate, iar cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share