Social

(foto) Polițiștii moldoveni vor primi echipament nou până la sfârșitul acestui an

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 3 iulie curent, în incinta Inspectoratului General al Poliţiei a avut loc o şedinţă de lucru în cadrul căreia au fost prezentate și evaluate uniformele și încălțămintele de echipare a polițiștilor.

Ședința a avut drept scop evaluarea privind calitatea uniformei și încălțămintei, comoditatea acestora în efectuarea serviciului.  

La eveniment a fost prezent șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, care a testat uniformele împreună cu grupul de lucru.

Astăzi a fost organizată o şedinţă de lucru în cadrul căreia au fost prezentate și evaluate comoditatea și calitatea uniformei și încălțămintei de echipare a polițiștilor, care a avut loc în incinta Inspectoratului General al Poliţiei.” a declarat Gheorghe Cavcaluc.

În cadrul acestei festivități au fost prezentate toate mostrele agenților economici care au participat la licitația publică.Acentul fiind pus pe uniforma de echipare primăvară – toamnă, vară și iarnă.

Până la sfârșitul anului 2018, vor fi echipați aproximativ 4.000 de polițiști cu uniforme se serviciu, încălțăminte și echipament special din majoritatea serviciilor cum ar fi: inspectori de sector, inspectori de patrulare, angajați ai BPDS Fulger, angajați ai subdiviziuni de excorta, polițiști din cadrul biroului de reacționare operativă și alții. Iar primii 1000 de polițiști vor primi uniforma de serviciu și echipamentul special deja in luna speptembrie a acestui an.” a mai spus șeful adjunct al IGP.

Menționăm că, până la sfârșitul anului 2018, va fi finalizată dotarea polițiștilor cu uniforme.

Pentru confecționarea uniformei, au câștigat licitația 4 agenți economici.

Reamintim că, uniforma poliției de model nou, a fost aprobată conform Horărârii de Guvern nr. 284 din 24 aprilie 2013.

loading...

Comments are closed.