Social

(foto) Poze de la protestul celor din HoReCa: „Vrem să trăim și să muncim acasă, în Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 august, mai multe localuri din Republica Moldova, în semn de protest și-au întrerupt activitatea pentru 30 de minute. Acest lucru a fost făcut, pentru a arăta dezacordul cu decizia Guvernului Sandu de a majora cota TVA de la 10, la 20% pentru sectorul HoReCa.

Începând cu ora 10, până la 10.30, mai multe restaurante din capitală și-au întrerupt activitatea pentru a protesta împotriva majorării cotei TVA la 20% pentru HoReCa. Angajații împreună cu proprietarii au ieșit în fața localurilor, pentru a-și arăta dezacordul față de decizia Guvernului și cu apelul că doresc să rămână să muncească și să trăiască acasă, în Moldova.

„Guvernul Republicii Moldova a rămas indiferent față de un domeniu întreg, care cere argumentat să nu fie crescut TVA-ul la 20%. Acum, proiectul de lege este pe masa Parlamentului. Le cerem celor pentru care ne-am dat votul, pentru că ne-au promis o viață mai bună, să nu voteze împotriva propriului popor”, scrie Asociația Restaurantelor și Localurilor pe facebook.com.

Potrivit Asociației, creșterea TVA va aduce daune considerabile pentru HoReCa și pentru toată țara; afaceri care se vor închide, salarii mai mici pentru angajați, reduceri de personal, nu vor apărea noi localuri.

Luni, 12 august, vor fi închise toată ziua Rozmarin Cafe, C51 și Smoke House, iar timp de jumătate de oră și-au sistat activitatea Taxi Blues, Oliva, Andys, Pizza Coros, Ana 1727, Caffe Like, Casa Vinului, Pizza Sushi Wok, Palatul Sărbătorii, Kkiku Steak, Beer Time, MuzzCafe, Trattoria della Nonna, Ceretto Cafe, Star Kebab, Tucano Coffee, La Plăcinte și Foișor.

loading...

Comments are closed.