FOTO // Practicarea sportului printre tineri este susținută de A.S.I.C.S.

Marea finală a competiției sportive interliceale “În spiritul Jocurilor Olimpice 2024” a reunit la Chișinău 7 echipe, ce au concurat la trei probe sportive: mini fotbal, ștafetă și pétanque. Concursul, ce s-a desfășurat la stadionul “Dinamo” din Capitală, a fost câștigat de elevii liceului teoretic “Mihai Eminescu” din Bălți, iar podiumul a fost completat de echipa liceului “Ion Luca Caragiale” din Orhei și formația liceului “Prometeu Prim” din Chișinău.

“Cel mai mult m-a frapat concurența pe care am avut-o. Am avut parte de concurenți foarte buni. Am luptat cot la cot cu toții. Sunt foarte bucuroasă că am câștigat această competiție. Este o experiență minunată pentru noi,” a menționat la finalul concursului Georgia Mamiciuc, membră a echipei de elevi a liceului teoretic “Mihai Eminescu” din orașul Bălți.

Competiția a fost organizat de către ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, dar și a Comitetul Național Olimpic și Sportiv, cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, dar și a altor parteneri.

PAUL GRAHAM, ambasadorul Franței în Republica Moldova: ”Mulțumesc mult Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului pentru contribuția de a face societatea din Moldova una incluzivă, egală și care promovează pacea. Iar prin intermediul acestui turneu am reușit să le legăm pe toate.”

Astfel, trei echipe care au înregistrat cele mai bune rezultate în urma disputării a celor trei probe sportive s-au ales cu câte o masă de tenis ce a fost oferită de către A.S.I.C.S. De asemenea, fiecare membru al echipelor situate pe locurile 1-3 au primit câte un voucher pentru echipament sportiv, genți sportive și rucsacuri. De cadouri au avut parte, însă, toți participanții la competiție.

ALEXANDRU GÎSCĂ, președintele Consiliului A.S.I.C.S.: ”Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului este dedicată sprijinului pentru evenimentele care promovează sportul. De asta am răspuns promt și fără ezitare la propunerea ambasadei Franței de a ne alătura acestui turneu care include elevi din diferite regiuni ale țării, turneu organizat cu prilejul și în preajma Jocurilor Olimpice de la Paris.”

CRISTINA VASILIANOV, secretar General CNOS: ”În ajunul Jocurilor Olimpice, în special în ultimul în an înaintea acestei competiții, se organizează multe evenimente ce sunt dedicate Jocurilor Olimpice. Suntem încântați că CNOS este partenerul acestui eveniment, iar pe această cale ținem să mulțumim ambasadei Franței pentru acest lucru.”

Competiția “În spiritul Jocurilor Olimpice 2024” s-a desfășurat pe parcursul a cinci weekenduri în locații din Chișinău, Drochia, Orhei și Taraclia. Scopul acestui turneu a fost promovarea valorilor olimpice, egalitatea, respectul, excelența, diversitatea și incluziunea tinerilor de la mai multe licee din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share