Alte știri

(Foto) Premieră: Smart va lansa la Paris noul concept #forease!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marca smart sărbătoreşte în acest an două decenii de când a apărut pe piaţa dură a automobilelor şi cu această ocazie a decis să facă o maşinuţă drăgălașă pe care o va prezenta public la Salonul Auto de la Paris. Conceptul a fost numit forease, scrie autoblog.md.

Compacta are un design asemănător cu cel al conceptelor crossblade (prezentat tocmai în anul 2001), dar şi forspeed (în 2011). Automobilul nu are un acoperiş şi nici geamuri laterale, însă în schimb are un parbriz scurtat care arată simpatic. Cei care au proiectat smart forease spune că maşina este pentru o persoană extravertită, care nu doreşte să se depărteze de lume, ci este gata să fie parte a mediului urban.
 
Conceptul este un electromobil, asta pentru că la bază stă un smart EQ fortwo. De propulsie răspund un motor electric ce produce 82 CP şi 160 Nm de cuplu, dar şi o baterie litiu-ion cu o capacitate de 17.6 kWh, care asigură o autonomie de până la 160 de kilometri.
 
Pe lângă lipsa acoperişului, smart forease se deosebeşte de un fortwo prin bare de protecţie noi, noi faruri şi stopuri LED, nişte jante aerodinamice imense şi nişte mânere originale ale uşilor. După cele două scaune este instalat un elemente al caroseriei cu două deflectoare ale curenţilor de aer.
 
În habitaclu, şoferul va găsi în faţa sa un volan tăiat în partea superioară şi două deflectoare ale sistemului de climatizare, ce sunt înlocuite de două ecrane care afişează prognoza meteo şi un ceas. Pentru că maşina nu poate fi acoperită nici cum, aceste instrumente din urmă pot fi utile.
smart forease va rămâne un concept pentru că nu se anunţă planuri de a-l produce în serie, însă unele soluţii stilistice am putea să le vedem pe viitoarele maşini ale mărcii. Însăşi marca smart o duce cam prost în ultima perioadă. Doar anul trecut a reuşit să vândă în jurul a 100.000 de maşini, iar perspective de creştere a acestor cifre nu există deocamdată. Să sperăm la ce este mai bine.
loading...

Comments are closed.