Politic

FOTO // Presă liberă sau holding de propagandă al Maiei Sandu? Cum NU a fost mediatizat sondajul IMAS de ”presa pro-europeană”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rezultatele unui sondaj realizat și prezentat de Institutul IMAS (condus de Doru Petruți), luni, 21 februarie, au scos la iveală mai multe eșecuri suferite de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de când aceștia se află la putere, dar și de către actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, informează Sinteza.org

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mai exact, în timp ce PAS continuă să-și piardă din rating, iar peste 83% din cetățeni spun că Guvernarea nu face ceea ce a promis în campania electorală, Președintele Maia Sandu a reușit să coboare tocmai pe locul 5 în rândul celor mai apreciați politicieni din țară.

Totuși, datele cu adevărat șubrede pentru formațiunea aflată la putere și actualul șef al statului, prezentate astăzi de către Institutul IMAS, au fost evitate de o bună parte a portalurilor de presă, care se consideră a fi obiectivi.

Astfel, la mai mult de 20 de minute de la finisarea prezentării live a sondajului (ora 12:30), portalul de știri TV8 – considerat de unii internauți ca fiind principalul instrument de propagandă al Maiei Sandu, nu a dat nimic la categoria politic din sondajul prezentat astăzi.

Aceeași situație ar fi putut urmărită și la portalul de știri – JurnalTV, la care echipa redacției era preocupată să difuzeze alte subiecte ”importante”.

Situație similară și cu site-ul de știri – Agora.md, acolo unde jurnaliștii au preferat să ofere publicului mai puține subiecte politice, evitând în totalitate tema sondajului de astăzi.

Portalul de știri al televiziunii – ProTV Chișinău, a decis că ar fi mai bine să fie publicată știrea despre ”ieftinirea” carburanților în prim plan, decât scăderea PAS-ului.

Totuși, s-au găsit jurnaliști (zdg) și din cei care au spus hotărât că trebuie să fie publicate datele sondajulul. Însă, s-au limitat la un singur articol, în care se spune despre numărul partidelor ce ar accede în parlament în urma unui eventual scrutin parlamentar.

De precizat că, în perioada când Partidul Acțiune și Solidaritate se afla în opoziție, iar cifrele prezentate de o bună parte a caselor de sondaje plasau formațiunea pro-europeană în topul preferințelor moldovenilor, aceleași surse media publicau printre primele subiecte de știri despre un sondaj difuzat recent, cu prezentarea amplă a datelor difuzate.

De exemplu, cei de la Ziarul de Gardă, nu ezitau să publice printre primii datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, care arăta că personalitatea politică cu cea mai mare încredere în țară era Maia Sandu, cu 35,2 %.

Aceeași situație putea fi urmărită și cu site-ul de știri al postului de televiziune TV8, care la începutul anului 2021 nu ezita să publice datele unui sondaj ce arătau că „fiecare al cincilea moldovean susține că trăiește la limita existenței”.

loading...

Comments are closed.