Externe

FOTO: Prima imagine microscopică a noului coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Omenirea se confruntă cu cea mai mare criză de sănătate din acest secol. Cursa contra cronometru pentru găsirea unui antidot a început, iar cercetători din toată lumea participă, scrie Mediafax.ro

S-au anunţat teste în toata lumea, însă până la lansarea unui vaccin mai avem de aşteptat. Oamenii de ştiinţă ruşi susţin că au reuşit să facă un pas important: au decodat secvenţa primului genom complet de coronavirus şi au capturat primele poze cu acesta.

„Coronavirusul este ceva nou pentru noi, e esenţial să identificăm calea răspândirii sale, pe unde intră la noi în ţară şi mutaţiile sale. Aceste informaţii ne vor ajuta să dezvoltăm vaccinuri şi medicamente antivirale care să trateze acest coronavirus”, a declarat Dmitry Lioznov, seful Institutului Smorodintsev, potrivit agenţiei TASS.

Aceste date vor fi trimise la Organizaţia Mondială pentru Sănătate, iar cercetători din toată lumea le vor putea accesa.

Între timp, cercetătorii de la centrul Vector din Novosibirsk au realizat poze cu COVID-19 la microscop. Aşa arată, potrivit lor, virusul care a afectat sute de mii de oameni în toată lumea.

loading...

Comments are closed.