Social

(foto) Primăria Chișinău va crea un centru pentru îngrijirea maidanezilor! Unde va fi amplasat?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că, în câteva luni, în Capitală va fi instituit un Centru pentru îngrijirea câinilor maidanezi. Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 17 septembrie 2018, de către primarul general interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Centrul va fi amenajat pe teritoriul necropolei municipale și va oferi servicii de sterilizare a maidanezilor și îngrijire postoperatorie (3-7 zile). Animalele vor fi prinse din stradă, sterilizate, ținute pe perioada postoperatorie și apoi vor fi eliberate.

Potrivit edilului-șef, în cadrul noii structuri a fost angajat deja un veterinar, iar centrul medical este dotat cu consumabile în proporție de 80%. De asemenea, a fost efectuată licitația pentru construirea volierelor pentru animale. Acum autoritățile publice locale așteaptă autorizarea de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, pentru începerea activității Centrului.

Ruslan Codreanu a ținut să precizeze că în cadrul noii structuri, animalele vor fi întreținute în condiții umane. „Scopul nostru este de avea un Centru pentru sterilizarea animalelor, iar câinii sterilizați acolo, să fie tratați în condiții umane”.

În altă ordine de idei, primarul interimar a spus că se mizează mult pe voluntari și ONG-uri, care vor fi implicați, atât în procesul de sterilizare a animalelor, cât și în campaniile de informare vizavi de soluționarea problemei câinilor vagabonzi.

În perioada octombrie-noiembrie, curent, la Chișinău va sosi o companie străină, specializată în sterilizarea maidanezilor. „Centrul nostru și compania străină ne-ar putea asigura timp de o jumătate de an un succes în ceea ce privește sterilizarea maidanezilor„, a mai spus Ruslan Codreanu.

Investiția municipalității în deschiderea Centrului pentru îngrijirea câinilor maidanezi este de circa 1 milion de lei, surse alocate anterior (decembrie 2017) de Consiliul Municipal Chișinău pentru amenajarea terenurilor pentru plimbarea câinilor.

loading...

Comments are closed.