FOTO // Primul proiect de infrastructură implementat de echipa lui Ilan Șor și a noului bașcan al Găgăuziei: Drum modern în comuna Svetlîi din raionul Comrat

Sărbătoare mare în comuna Svetlîi din municipiul Comrat. Echipa lui Ilan Șor și a noului bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a inaugurat marți, 15 august, primul proiect de infrastructură în regiune, conform promisiunilor făcute în campania electorală. Este vorba despre un drum important, construcția căruia a fost așteptată de mult timp de către localnici, care va permite fluidizarea traficului și circulația în siguranță a copiilor către grădiniță și școală.

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a recunoscut că are mari emoții și că este mândră că echipa sa a demonstrat repetat că își îndeplinește promisiunile făcute în fața oamenilor.

„Este primul proiect de infrastructură pe care îl punem în aplicare în localitatea dumneavoastră și în regiune. Avem multe proiecte în derulare, în alte localități din autonomie. Cu pași mici, împreună cu dvs., vom transforma Găgăuzia. Construcția acestui drum demonstrează că noi nu aruncăm vorbe în vânt. În scurt timp, vom renova și alte drumuri din comuna voastră”, a dat asigurări Evghenia Guțul.

La eveniment a participat și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, care a fost propus în funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al Găgăuziei. Edilul a declarat următoarele:

„De pe urma unor astfel de proiecte, vor avea de beneficiat și viitoarele generații. Am decis să construim drumuri, pentru că asta înseamnă siguranță și confort pentru cei care circulă cu mașinile, bicicletele și rolele, precum și pentru vârstnici. La Orhei, primul proiect care a fost realizat ține de iluminarea stradală. Și localitățile din Găgăuzia vor fi iluminate. Altfel spus, începem să renaștem Găgăuzia și să o transformăm într-un plai de vis.”

Și reprezentantul Partidului „ȘOR”, Alexandru Fonov, care va fi desemnat în funcția de președinte al raionului Comrat, și-a exprimat convingerea că odată cu proiectul realizat în comuna Svetlîi, va începe transformarea Găgăuziei.

„Cu acest proiect, începe drumul nostru luminos. Vă promitem că nu veți fi nevoiți să roșiți din cauza noastră și tot ce v-am promis, vom pune în aplicare. Vă mulțumim pentru încredere și sprijin. În ciuda tuturor presiunilor la adresa noastră din partea autorităților centrale, datorită vouă, dorinței voastre de a fi de partea noastră, noi mergem înainte. Nu vom ceda și vom lucra în beneficiul Găgăuziei”, a afirmat Alexandru Fonov.

Noul drum renovat în comuna Svetlîi are o lungime de 350 de metri și șase metri lățime. Înainte de a fi tăiată panglica inaugurării drumului renovat, a fost organizat un spectacol pentru copii cu animatori și mai multe concursuri interactive. Echipa lui Ilan Șor și a bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, dau asigurări că în fiecare săptămână va fi inaugurat câte cel puțin un proiect de infrastructură în autonomie.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share