(FOTO) Programul Național „Drumuri Bune 2”: În raionul Cahul se reconstruiește drumul de acces spre satul Ursoaia

Drumuri bune 2, drumuri bune Cahul, Sergiu Drangoi, PDM, Guvernul Filip, Program national drumuri bune, PDM, Vlad Plahotniuc

Drumul de acces către satul Ursoaia din raionul Cahul este în plin proces de reparație. Despre acest lucru a informat pe pagina sa de facebook, Președintele interimar al Consiliului Raional Cahul, Sergiu Drangoi.

“Continuă reparația drumurilor în comuna Lebedenco, unde am efectuat, astăzi, o vizită de lucru, însoțit de șeful Direcției Construcții, Drumuri și Dezvoltare Teritorială – Alexandru Taragan și primarul comunei Alexandru Bondari, în vederea verificării lucrărilor de reparație și întreținere a drumului de acces L671 către ssatul Ursoaia. Reabilitarea tronsonului respectiv se efectuează din mijloacele financiare alocate din Fondul Rutier al Consiliului Raional Cahul, în sumă de aproximativ 1 mln. de lei. Am constat că lucrările se execută conform caietului de sarcini și cerințelor tehnice, iar drumarii dau asigurări că lucrările vor fi finisate în conformitate cu graficul de execuție. De reabilitarea drumurilor de interes raional vor beneficia mai multe localități din raionul Cahul.”, se spune în mesajul lui Drangoi.

Amintim că Guvernul Filip a aprobat o decizie care prevede că în cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2600 km de drum, cu 1000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei.

,,Așa cum am promis, venim anul acesta cu proiectul Drumuri Bune 2. Și dacă anul trecut am ajuns până la 1600 de km, anul acesta o să reparăm și chiar o să construim până la 2600 km de drum. Bani pentru acest proiect sunt prevăzuți atât în fondul rutier, cât și nemijlocit în bugetul statului, până la 2, 7 miliarde lei. Eu cred că oamenii anume aceasta așteaptă de la noi: pe de o parte, proiecte de infrastructură, pe de alta, proiecte care țin de dimensiunea socială”, a menționat Pavel Filip.

Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificate 1,7 miliarde de lei. Din acești bani  vor fi reparate drumuri în peste 1000 de localităţi din țară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Drumuri bune 2, drumuri bune Cahul, Sergiu Drangoi, PDM, Guvernul Filip, Program national drumuri bune, PDM, Vlad Plahotniuc
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share