Politic

(Foto) Proiectul Partidului „ȘOR” – „Moldova e Casa Mea”, a organizat încă un eveniment de importanță culturală în Italia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sute de concetățeni s-au reunit în Bologna, Italia, în cadrul unei ceremonii organizate în cadrul proiectului ”Moldova e casa mea”. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor din Bologna care a organizat un concert la care a luat parte diaspora. Activitatea culturală a fost organizată la sfârșitul săptămânii trecute, sub egida primarului de Orhei Ilan Șor.

Cu discursuri în fața moldovenilor au venit reprezentanții Centrului din Bologna care au prezentat rezultatele activității pentru jumătate de an. Grație proiectului, în doar câteva luni, peste 40 de orheieni au revenit acasă fiind motivaţi de oportunităţile pe care le oferă acesta. Printre ele se numără facilități fiscale și sociale, o îndemnizație unică la revenirea în țară și un loc de muncă asigurat.

Ajutorul oferit în cadrul programului este apreciat de concetățenii noștri din diaspora. Participanții la eveniment au venit cu un mesaj de mulțumire în adresa primarului de Orhei, Ilan Șor. După partea oficială, evenimentul a continuat cu un concert la care a participat îndrăgitul artist Ian Rainburg. Moldovenii au cântat și au dansat, dar și s-au delectat din tradiționalele bucate moldovenești.

Amintim că un astfel de eveniment, organizat de Centrul de susținere al moldovenilor, nu este primul de acest gen. Potrivit reprezentanților instituției, un astfel de eveniment ajută la promovarea culturii moldovenești peste hotarele țării.

Programul „Moldova e casa mea” a fost lansat anul trecut la inițiativa primarului de Orhei, Ilan Șor, este menit să stimuleze întoarcerea compatrioților noștri care lucrează în străinătate. În conformitate cu acest program, cetățenii reveniți în patrie sunt asistați în găsirea unui loc de muncă. Totodată, administrația municipiului Orhei oferă și alte beneficii semnificative precum compensații pentru cheltuielile de transport urban în raza municipiului Orhei, pentru achitarea serviciilor comunale, facilități fiscale. Totodată, aceștia beneficiază de o indemnizație financiară unică în valoare de 10.000 de lei (500 euro). Cei care se întorc la serviciul public vor putea beneficia de locuințe sociale, care deja se construiesc la Orhei, precum și alte proiecte sociale implementate de Ilan ȘOR.

cum se traiesc moldovenii in italia, ilan shor, diaspora

partidul ȘOR, Moldova e Casa Mea, a organizat încă un eveniment de importanță culturală în Italia,

diaspora, ilan shor, moldoveni in italia

loading...

Comments are closed.