Alte știri

(foto) Proiectul „Satul Viitorului” – Fundaţia Edelweiss a adus lumină pe uliţele satului Mândâc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până astăzi, satul Mândâc din raionul Drochia era practic în beznă. De acum încolo, însă, localnicii vor avea parte de lumină pe străzi. Lucrările de amenajare a iluminatului stradal au fost finanţate de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, în cadrul proiectului naţional „Satul Viitorului”, care vizează modernizarea localităţilor rurale din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în prezenţa reprezentanţilor Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, membrilor administraţiei publice locale, dar şi a sătenilor, extrem de bucuroşi că de acum vor avea lumină în sat. „Şi noi ne temem să mergem pe drum când e întuneric, nu doar copiii. E extraordinar că de azi avem lumină aici. Mulţumim mult Fundaţiei Edelweiss.”, a spus unul dintre săteni.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Primarul satului Mândâc spune că toţi locuitorii sunt foarte mulţumiţi şi preţuiesc ajutorul pe care l-au primit. „200 de mii am primit din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Cinci primării din ţară, printre care suntem şi noi cu iluminare stradală. „, a declarat Ion Lupaşcu, primarul satului Mândâc.

La evenimentul de inaugurare au participat şi reprezentaţii Fundaţiei Edelweiss, care au împărţit cadouri copiilor prezenţi la aprinderea iluminatului stradal, dar şi a bradului de Crăciun. „Este o plăcere pentru noi să fim alături de dumneavoastră. Vă felicit pentru faptul că sunteţi printre câştigătorii proiectului „Satul Viitorului”, iniţiat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”. Dumneavoastră sunteţi cei care au crezut în acest proiect şi în lucrurile frumoase pe care le putem face pentru satele noastre.”, a menţionat Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei „Edelweiss”.

Reamintim că în data de 3 martie curent, Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a iniţiat un concurs în cadrul proiectului naţional „Satul Viitorului”, al cărui obiectiv principal este modernizarea localităţilor rurale din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.