Social

(foto) Protest tacit al reprezentanților HoReCa: Au adus un borcănaș de zeamă deputaților să nu le fie cumva foame

Pinterest LinkedIn Tumblr

Protest tacit, organizat astăzi de către Asociația Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR) în fața Parlamentului Republicii Moldova. Este o continuare a protestului de ieri, împotriva majorării cotei TVA pentru HoReCa la 20%.

Astăzi în Parlament se va pune la vot proiectul de majorare a cotei TVA de la 10 la 20% pentru sectorul HoReCa (Hoteluri, Restaurante și Cafenele). Asociația Măr spune că va organiza astfel de proteste zilnic, începând cu 1 ianuarie 2020, dar fără oameni, pentru că în urma acestei decizii, oamenii angajați în sectorul HoReCa vor pleca din țară.

„Suntem vii, activi, creativi, muncitori și vrem un viitor ACASĂ! 
Nu suntem cifre contabile, bilanțuri, procente, date, la noi în ochi nu sunt desenate $ valutele internaționale €.” se spune în mesajul celor din HoReCa către deputații din Parlament.

Pe lângă pancardele aduse pe scările din fața clădirii Parlamentului, au fost aduse și câteva borcănașe de zeamă, ca să nu ducă foamea.

Între timp, HoReCa continuă protestul zilnic de 30 de minute, timp în care localurile sunt închise.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.