FOTO // Reprezentanții unor partide, majoritatea sub pragul electoral, au fost chemați la Președinție pentru consultări

 

În contextul eforturilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, Maia Sandu a organizat astăzi o serie de consultări la Președinție, la care au fost invitați reprezentanții unor partide politice, majoritatea aflate sub pragul electoral. Scopul întâlnirii a fost de a discuta importanța și necesitatea unificării eforturilor din partea tuturor forțelor politice proeuropene în vederea realizării aderării țării la UE cu drepturi depline.

În cadrul întâlnirii, Sandu a subliniat că Moldova are un loc în familia europeană și că aderarea la UE trebuie să devină un proiect de țară, susținut de toți cetățenii moldoveni. Ea a evidențiat faptul că evenimentul “Moldova Europeană”, care va avea loc pe data de 21 mai 2023, este apartinic și reprezintă o oportunitate pentru toți cetățenii, indiferent de afiliațiile politice, de a se exprima într-un singur glas în favoarea integrării țării în Uniunea Europeană.

Sandu a subliniat că este esențial ca toate partidele politice proeuropene să colaboreze în vederea atingerii acestui obiectiv comun și să depășească diferențele politice în favoarea interesului național. Ea a reiterat faptul că aderarea la UE reprezintă un beneficiu major pentru Republica Moldova, oferind oportunități economice, sociale și politice semnificative pentru cetățeni.

La rândul lor, reprezentanții partidelor au exprimat sprijinul lor față de obiectivul de aderare la UE și au pledat pentru o colaborare mai strânsă între partidele proeuropene în acest sens. Aceștia au subliniat importanța depășirii diferențelor politice și concentrarea asupra interesului național, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

În finalul consultărilor, Sandu a reiterat invitația către toți cetățenii, partidele politice, organizațiile civice și societatea în general de a participa la Adunarea “Moldova Europeană”, care va reprezenta un moment de unitate și solidaritate în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană. Ea a subliniat importanța unei voințe politice puternice și a mobilizării întregii societăți pentru a transforma acest obiectiv în realitate.

PSRM și PCRM, componente ale Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care formează a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, nu au fost invitate la consultările de astăzi. La fel, nu sunt cunoscute careva informații despre invitarea Partidului Șor, la fel formațiune parlamentară.

Total
0
Shares
Total
0
Share