FOTO // Schimb de experiență cu România: Delegația ASP efectuează o vizită în București

În perioada 10-12 martie 2024, delegația Agenției Servicii Publice a întreprins o vizită de lucru în România pentru schimb de bune practici și expertiză în domeniul prestării serviciilor publice de evidență și documentare a populației.

Programul vizitei de lucru a inclus întrevederi cu directorul Direcției generală pentru evidența persoanelor (MAI/România), Cătălin Giulescu; directorul Imprimeriei naționale Române, Sorin Toader și președinta Autorității Naționale pentru cetățenie, Gabriela Lenghel.

Un subiect aparte pe agenda vizitei de lucru a fost documentarea cetățenilor cu un nou act de identitate – cartea electronică de identitate. În România, proiectul-pilot de emitere a cărților electronice de identitate a fost lansat în or.Cluj-Napoca în august 2021, urmând a fi extins în toată țara pe parcurs. În Republica Moldova, cartea electronică de identitate va fi pusă în circulație pe parcursul anului 2025.

Subiectele abordate au vizat schimbul de informații despre procesele actuale de emitere a cărților electronice de identitate, crearea mecanismului de interoperabilizare a sistemelor IT, identificarea provocărilor apărute și găsirea soluțiilor adecvate. Totodată au fost discutate și posibilitățile de cooperare viitoare.

În cadrul întrevederii cu oficialii Autorității Naționale pentru Cetățenie, părțile au agreat necesitatea întăririi cooperării bilaterale dintre cele doua autorități și au semnat un act adițional la Memorandumul de colaborare existent, cu privire la activitățile specifice procesului de obţinere a cetățeniei.

Total
0
Shares
Total
0
Share