FOTO // Secretarul de Stat, Sergiu Mihov a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova

Secretarul de stat Sergiu Mihov a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră, cu reședința la Kiev, Kim Hyung-tae.

Oficialii au abordat subiecte ce țin de consolidarea relațiilor bilaterale moldo-sud-coreene, direcțiile și prioritățile cooperării dintre cele două țări în plan politic, comercial-economic, sectorial, interuman, precum și situația din peninsula coreeană, impactul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei asupra țării noastre, precum și efectele pe termen lung al acestuia asupra securității regionale.

Totodată, în vederea aprofundării dialogului politic dintre părți și efectuării unui schimb de opinii privitor la agenda bilaterală și internațională, a fost subliniată importanța organizării primelor consultări politice moldo-sud-coreene, între Ministerele Afacerilor Externe din ambele țări.

De asemenea, secretarul de stat Sergiu Mihov a exprimat gratitudine Republicii Coreea pentru asistența acordată constant Republicii Moldova, destinată consolidării rezilienței economice și energetice.

Ambasadorul Kim Hyung-tae a anunțat că în anul curent, Republica Coreea va oferi țării noastre un grant de 720 de mii de euro pentru procurarea echipamentelor destinate serviciului medical de urgență, după ce a finanțat, cu suma 500 000 de dolari, instalarea centralelor fotovoltaice la cinci spitale raionale din Republica Moldova.

Comunicat de presă

 

Total
0
Shares
Total
0
Share