Politic

(foto) Silvia Radu s-a întâlnit cu Raed Arafat :”Sperăm ca Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă să ajungă la nivelul SMURD”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, împreună cu șeful IGSU, Mihail Harabagiu a mers astăzi la București unde s-a întâlnit astăzi cu Raed Aragat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România.

Împreună cu domnul Harabagiu am venit, la București, să ne vedem și să discutăm cu domnul Arafat, “părintele” SMURD din România. Vreau să preluăm toate experiențele bune, toate cunoștințele în domeniul situațiilor de urgență, altfel încât să îmbunătățim activitatea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.” scrie Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Ministra a anunțat că colaborarea cu SMURD se va intensifica în continuare, pentru a ajunge în scurt timp la performanțele pe care România le-a obținut.

Delegația condusă de Silvia Radu a vizitat Centrul pentru Situații de Urgență din București. Ministra Sănătății, a Muncii și Protecției Sociale a evidențiat tehnica de ultimă generație de care dispune serviciul român. ” Echipele lucrează integrat și astfel se obține un timp minim de intervenție. E un model în care SMURD și ambulanța colaborează pentru rezolvarea urgențelor medicale.

Silvia Radu menționează că acest model este de urmat și pentru țara noastră, fiind necesar ca SMURD și Centrul Național de Asistență Medicală Prespitalicească să lucreze și să coopereze pentru a ajunge mai repede la cetățenii care au nevoie de asistență medicală.

loading...

Comments are closed.