FOTO // Situația la trecerea frontierei de stat, în contextul condițiilor meteo nefavorabile: Unele drumuri spre sectoarele Poliției de Frontieră sunt blocate

La ora actuală, Sectoarele Poliției de Frontieră activează în regim normal, conform misiunilor de serviciu, cu excepția SPF Valea Perjei. Drumul de acces spre Sector este blocat, în fapt personalul activează în tura de 24 de ore.

Totodată, în mai multe Sectoare ale Poliției de Frontieră au fost pornite generatoarele, din lipsa de energie electrică, astfel fiind continuată activitatea în regim obișnuit.

Punctele de trecere a frontierei sunt funcționale, fluxul de persoane și mijloace de transport este unul echilibrat. Excepție sunt PTF Ceadîr-Lunga 1 și Ceadîr-Lunga 2, care din cauza înzăpezirii drumului de acces și-au sistat activitatea, iar angajații au intrat în tura de 24 de ore.

În continuare, în PTF Cahul și PTF Giurgiulești-Galați este restricționată circulația camioanelor pe ambele direcții de deplasare, iar în PTF Leușeni nu se permite ieșirea din R. Moldova, intrare în România, a camioanelor până la degajarea ambuteiajului format pe partea română, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile. La fel, în PTF Giurgiulești-Reni se permite trecerea frontierei doar a pietonilor, drumul de acces fiind blocat.

Pe parcursul nopții, polițiștii de frontieră au intervenit în mai multe cazuri de deblocare din nămeți a mijloacelor de transport, inclusiv au adăpostit persoane până la reluarea circulației și posibilitatea continuării deplasării.

Total
0
Shares
Total
0
Share