Alte știri

FOTO // Spitalul municipal de Ftiziopneumologie începe internarea a încă 130 de pacienți cu infecția COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

De astăzi începe internarea pacienților infectați cu Covid-19, forme ușoare și gravitate medie, în blocul nr. 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie, anunță Ion Ceban, primarul mun. Chișinău.

În total, 130 de paturi vor fi amenajate pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri pe fiecare. Primele 45 de paturi vor fi activate astăzi, astfel încât în după amiaza zilei vor fi internați primii pacienți.

Începând cu săptămâna trecută, în blocul spitalului a fost realizată decontaminarea și inițiată o reparație cosmetică, care va fi finalizată săptămâna viitoare. Se lucrează pe etaje.

De asemenea, blocul a fost dotat cu mobilier nou, printre care 40 de paturi, 125 de noptiere, saltele și lenjerie de pat. În context, blocul sanitar care era dotat cu o singură cabină de duș, a fost reutilat, iar în prezent se regăsesc alte trei cabine de duș.

Pentru a asigura saloanele cu apă caldă, au fost procurate și instalate boilere, iar sistemul de alimentare cu apă din saloane a fost renovat.

La fel, pentru alimentarea pacienților, a fost procurată veselă de unică folosință și elaborate meniurile pentru aceștia.

Au fost luate măsuri și la capitolul dotări cu personal medical și echipamente necesare. În acest sens, a fost completată organigrama instituției, identificate statele de personal și echipamentul necesar intervenției conform protocoalelor naționale.

A fost elaborată o listă în care se regăsesc necesitățile de medicamente și echipamentele de protecție, care deja a fost remisă către MSMPS.

De menționat că pacienții care erau internați în blocul 2 al spitalului au fost transferați în bloc în condiții de maximă siguranță.

Pentru siguranța medicilor și a stufului instituției, au fost elaborat planul de acces și circulație în interiorul blocului.

“Noi am alocat din bugetul municipal 960 de mii de lei pentru renovarea acestui bloc și cheltuielile ar putea crește”, a declarat Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.