(Foto) Sportivii moldoveni cu rezultate remarcabile la Campionatul European de lupte 2019 au fost felicitați de miniștrii Babuc și Jizdan

Monica Babuc i-a felicitat pe sportivii cu rezultate remarcabile la Campionatul European de lupte 2019, alexandru jizdan mai, sport moldova, pdm partidul democrat, tineri talentati 
 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, i-au felicitat ieri pe sportivii și antrenorii care au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de lupte, ediția 2019.

În cadrul competiției, care s-a desfășurat în perioada 8-14 aprilie la București, România, Victor Ciobanu (cat. 60 kg) a cucerit medalia de aur, Piotr Ianulov (cat. 86 kg) – medalia de argint, iar Anastasia Nichita ( cat. 57 kg) a obținut medalia de bronz. Luptătorii Maxim Saculțan, Nicolai Ceban și Mariana Drăguțan au reușit să se claseze pe locul V. În clasamentul final, echipa noastră s-a poziționat pe locul 8 din 35 de țări participante.
 
Monica Babuc i-a felicitat pe sportivi și pe antrenori pentru succesele obținute, menționând că luptătorii noștri continuă să ne bucure și să ne facă mândri. ,,Mulțumim Victor, Piotr, Anastasia și ceilalți pentru emoții și pentru faptul că duceți faima țării noastre în lume, iar Dumneavoastră, domnilor antrenori, pentru însuflețirea și sârguința cu care educați și creșteți campioni. Vă urez mult succes și perseverență în continuare și vreau să vă asigur de întreg sprijinul ministerului în continuarea drumului către marile realizări în domeniul sportului”, a afirmat oficialul.
 
Pentru succesele remarcabile obținute la Campionatul European de lupte 2019, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena sportivă internațională, Monica Babuc le-a acordat luptătorilor diplomele de onoare ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivii vor beneficia de premii în valoare de 50 000 MDL (Victor Ciobanu), 25 000 MDL (Piotr Ianulov), 20 000 MDL (Anastasia Nichita) și 10 000 MDL (luptătorii clasați pe locul V) din partea ministerului.
 
Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Din lotul Republicii Moldova au făcut parte 22 de sportivi și 4 antrenori.
Total
0
Shares
Total
0
Share