Alte știri

(foto) Sportivul moldovean Christopher Hoerl a debutat la Jocurile Olimpice din PyeongChang. Care este rezultatul sportivului nostru?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prima disciplină pentru Christopher Hoerl la Jocurile Olimpice din PyeongChang a fost cea combinată. Chiar dacă a făcut o greșeală la coborâre, austriacul naturalizat a ocupat locul 41 printre 65 de participanți, cu rezultatul 1:22.25. Fiind după o accidentare, Hoerl a preferat să nu concureze la slalom, pentru a se concentra pentru cursa de joi la coborâre, transmite IPN.

Nu au luat startul la slalom alți șase sportivi, iar 17 nu au terminat cursa. Disciplina combinată a fost câștigată de austriacul Marcel Hirscher (2:06.52). Pe locul doi și trei sunt francezii Alexis Pinturault (2:06.75) și Victor Muffat-Jeandet (2:07.54).

Christopher Hoerl spune că a fost o zi importantă și o cursă bună. Sportivul nu este deloc descurajat de greșeala care spune că i-a jucat festa.  „Disciplina combinată a fost ca un antrenament până la urmă. Pentru că sunt specializat pe coborâre, și nu pe slalom. Marea provocare pentru mine va fi cursa de joi”, a declarat sportivul care reprezintă Republica Moldova.

Moldova participă pentru a șaptea oară la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. La PyeongChang țara este reprezentată doi sportivi: Nicolae Gaiduc (schi fond) și Cristopher Hoerl. Din lotul Moldovei mai fac parte antrenorii Nadejda Bria și Hans Frick și reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Cristina Vasilianov și Larisa Popova. La PyeongChang se află și președintele CNO Nicolae Juravschi.

La această ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă participă  un număr record de sportivi, din 92 de țări. Cel mai bun rezultat din istoria Moldovei la o Olimpiadă albă a fost înregistrat în 2006, de biatlonista Natalia Levcenkova, clasată pe locul 8.

loading...

Comments are closed.