FOTO // Sute de oameni au avut posibilitatea să petreacă ore de neuitat la acțiunea „Valsul Victoriei”, organizată la inițiativa lui Ilan Șor

Sute de locuitori ai Capitalei, dar și oaspeții orașului au avut posibilitatea să petreacă ore de neuitat la acțiunea „Valsul Victoriei”, organizată la inițiativa lui Ilan Șor, cu ocazia zilei de 9 Mai. Oamenii, în mare parte vârstnici, au stat de vorbă unii cu alții, au depănat amintiri despre evenimentele din trecut, au ascultat cântece ostășești și s-au distrat pe muzica interpreților autohtoni.

Acțiunea „Valsul Victoriei” a fost desfășurată în sectoarele Centru, Râșcani și Botanica ale Chișinăului.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a menționat, în cadrul unei intervenții online, că oamenii în vârstă ar trebui să se bucure de respect și grijă din partea societății.

„Trebuie să învățăm de la generația în vârstă dăruirea, entuziasmul, grija reciprocă, abnegația și sacrificiul de sine. Acestea sunt valori eterne care trebuie insuflate și tinerei generații. Le mulțumesc celor care fac asta. De asemenea, trebuie să facem tot posibilul pentru ca seniorii noștri să aibă sărbători de suflet. De aceea, organizăm cu mare plăcere „Valsul Victoriei”, în semn de recunoștință pentru ceea ce au făcut pentru noi, lucrând zi și noapte pentru binele țării. Vrem să-i vedem pe toți fericiți – bunicii împreună cu nepoții, părinții – mândri de copiii lor, familii care participă la „Regimentul Nemuritor” în cinstea strămoșilor lor eroici”, a declarat Ilan Șor.

Și deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, i-a felicitat online pe toți cei prezenți la evenimentul organizat în centrul Capitalei.

„Din păcate, nu am putut fi alături de voi, deoarece mă aflu la Comrat, unde, împreună cu a noastră colegă, Evghenia Guțul, continuăm lupta pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Vă felicit din tot sufletul cu ocazia Zilei Victoriei. Vă transmit tuturor sănătate, inclusiv veteranilor care au mai rămas în viață și care ne pot spune mai multe despre evenimentele din trecut. Iar pe cei care s-au jertfit pentru pace, să nu îi uităm, să le cinstim memoria”, a menționat deputatul.

La inițiativa lui Ilan Șor, în dimineața zilei de 9 Mai, a fost organizată și acțiunea „Regimentul Nemuritor”, dedicată Zilei Victoriei, la care au participat aproximativ 50 de mii de oameni din toată țara. Ei au mărșăluit pe străzile Chișinăului până la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori în la mormintele eroilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Total
0
Shares
Total
0
Share