FOTO // Teleradio-Moldova va avea un nou sediu. Proiectul ”ARHI-STRAT DECO” SRL a câștigat concursul de soluții arhitecturale

 

Compania ”Teleradio-Moldova” anunță că proiectul companiei arhitecturale ARHI-STRAT DECO SRL a fost desemnat câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al radiodifuzorului public. La concurs au participat opt companii, scrie Moldova 1

”Conceptul propus de ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare ale Companiei „Teleradio-Moldova”. TRM se află într-un proces amplu de transformare, adaptându-se cerințelor și tehnologiilor moderne din domeniul mass-media. Noul sediu va oferi spații de lucru moderne, echipamente performante și un studio autonom, necesare pentru producțiile audiovizuale de anvergură”, se arată într-un comunicat al Companiei ”Teleradio-Moldova”.

Concursul de soluții arhitecturale pentru viitorul sediu al radiodifuzorului public a fost lansat pe 29 decembrie, anul trecut.

Viitorul sediu al instituției urmează a fi construit în următorii trei ani.

Pentru proiectarea noului sediu a fost alocat un teren de 2 hectare și jumătate, pe teritoriul actual al postului public de televiziune Moldova 1.

Totodată, urmează să fie construit și un studio modern, de 1 000 de metri pătrați, precum și amenajat un scuar pentru filmări în aer liber.

Refacerea infrastructurii ”Teleradio-Moldova”, care nu a beneficiat de câteva decenii de investiții capitale, este o parte importantă a strategiei de modernizare a instituției.

Administrația Companiei ”Teleradio Moldova” a întreprins o serie de demersuri față de autorități și partenerii internaționali de dezvoltare pentru conjugarea eforturilor în vederea identificării fondurilor necesare pentru construcția unei noi clădiri a radioteleviziunii publice.

În anul 2022 Compania ”Teleradio-Moldova” a semnat un Memorandum de înțelegere cu Radiodifuzorul Public din Georgia și o societate arhitecturală din orașul Tbilisi, care a permis preluarea cu titlu gratuit a proiectului de sediu și de studiouri de radio și televiziune.

Total
0
Shares
Total
0
Share