FOTO // Teren de joacă modern construit în satul Corten cu suportul ARBOM

Un teren modern de joacă pentru copii a fost inaugurat recent în satul Corten. Sute de copii, împreună cu părinții lor, din localitatea populată preponderent de etnici bulgari, se vor putea bucura de un spațiu unde să-și poată petrece timpul liber.

Gheorghii Barbarov, președintele BORM, a declarat: “Mă bucur că am reușit să facem o investiție importantă în localitatea mea de baștină, satul Corten, la care au contribuit Comunitatea Bulgarilor din Moldova, Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Bulgare din Moldova, dar și antreprenori din Bulgaria.”

Miroslav Raikov, antreprenor din Bulgaria, a adăugat: “Pentru mine, cât și pentru compania pe care o reprezint, e foarte important să putem păstra tradițiile bulgărești în regiuni îndepărtate precum este Moldova.”

Cei mai fericiți și încântați de noul teren de joacă au fost copiii. Aceștia au invadat spațiul de joacă și au testat cu mult entuziasm toboganele, leagănele și au jucat șah și tenis la mesele instalate în preajmă. “Copiii noștri merită cele mai bune și frumoase lucruri. Cred că această inițiativă venită din partea primăriei, dar și a sponsorilor, e minunată,” a menționat o locuitoare a satului Corten, prezentă la ceremonia de inaugurare.

Picii care au venit la inaugurarea spațiului de joacă au avut parte și de alte surprize din partea ARBOM. Aceștia au primit dulciuri, înghețată, iar cei care au participat la un concurs de desen cu cretă pe asfalt, anunțat de către organizatori, s-au ales cu premii.

Plamen Milanov, președintele Consiliului ARBOM, a subliniat: “Când am aflat că copiii din satul Corten nu au un teren de joacă, am zis cu fermitate ‘da’, susținem realizarea acestui proiect. Mai ales eu, care sunt tată a patru copii, înțeleg foarte bine cât de importantă este existența unui asemenea spațiu.”

Primarul satului Corten, Stepan Tanurcov, a adăugat: “Le suntem recunoscători tuturor sponsorilor care au contribuit la realizarea acestui proiect.”

Asociația ARBOM a oferit și două coolere pentru apă, astfel încât micuții și părinții lor să își potolească setea în zilele de vară, când se distrează pe teren. Construcția și amenajarea acestui teren de joacă reprezintă prima investiție de acest fel în satul Corten din ultimii 30 de ani.

default

Total
0
Shares
Total
0
Share