Actual

FOTO // Toate intrările în cel mai mare parc de distracții din țară – OrheiLand au fost blocate de polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toate intrările în cel mai mare parc de distracții din țară – OrheiLand au fost blocate de polițiști. Asta în pofida faptului că acesta este un loc public, accesibil pentru oricine, oricând. În plus, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea OrheiLand, în contextul noilor restricții și limitări privind situația pandemică, instituite la nivelul întregii țări.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a descris, într-un live pe pagina sa de Facebook, situația de la OrheiLand și a vorbit despre acțiunile penibile și măsurile alogice luate de Ministerul Afacerilor Interne, dar și de celelalte autorități centrale, care au scopul de a-și bate joc de oameni.

„Ieri au fost vreo 50 de polițiști. Cu ocazia asta au aflat și ei unde se află OrheiLand, au venit și astăzi, își petrec timpul liber, probabil datorită meritelor remarcabile. Dna Revenco (n. r. ministru de Interne), vreau să vă felicit și să vă spun că, vineri, grupul dvs. de copii – polițiștii, care au fost aici, au învins grupul de copiii care au venit să viziteze parcul. Grupul delegat de dvs. a făcut față, a luptat crâncen cu copilașii, i-a scos pe toți din acest parc, care, repet, este public. De ce nu sunt interzise plimbările în parcul central din capitală sau din alte sectoare ale Chișinăului, de exemplu, așa cum se întâmplă la OrheiLand? Vreau să vă asigur că nu veți avea de câștigat în lupa cu copiii! Apropo, dna Revenco, dacă spuneți că la OrheiLand este varianta Omicron a noului coronavirus, atunci puteți fi acuzată că i-ați trimis intenționat pe polițiști să se infecteze”, a spus mai în glumă, mai în serios edilul.

Primarul Pavel Verejanu și-a exprimat regretul că ministrul de Interne, dar și toți care au decis să pună sub asediu parcul OrheiLand se joacă cu sentimentele copiilor.

„Dna Revenco, păcat că nu ați fost aici să vedeți câți copii plângeau ieri și le rugau pe mamele și bunicile lor să-i mai lase la tobogane. E mare păcat ceea ce faceți! Dacă tot ați decis să-i trimiteți pe polițiști la OrheiLand să se odihnească, vă anunț că o mai pot face azi și mâine, deoarece sezonul de iarnă la OrheiLand se va încheia duminică. Începând cu ziua de luni, 31 ianuarie, parcul își sistează activitatea și va intra în perioada de pregătire pentru sezonul de primăvară. Dacă ne-ați fi anunțat din timp că veniți, organizam altfel, vă arătam care sunt cele mai bune echipamente la care vă puteți distra. Până la urmă, am înțeles care este scopul vizitei polițiștilor la OrheiLand. Nu aveți un răspuns la scumpirile pentru gaze, pentru gestionarea proastă a pandemiei. Din păcate, asta e guvernarea noastră”, a precizat Pavel Verejanu.

Reamintim că vineri, 28 ianuarie, polițiștii i-au intimidat și i-au alungat pe copiii și adulții care au mers să se plimbe și să se distreze la OrheiLand. Polițiștii au invocat că sunt obligați să întreprindă măsuri în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. S-a întâmplat după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis să adopte propriile măsuri de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus. Mai exact, autoritățile raionale au decis să nu închidă școlile și nici alte instituții, așa cum s-a întâmplat la nivel central.

Comunicat de presă.

loading...

Comments are closed.