Editoriale

(foto) Top 10 cărţi pe care orice femeie ar trebui să le citească!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Femeie, ce goală ar fi lumea fără tine. Aşa ar trebui început orice declaraţie de dragoste din filme. Ar fi destul de greu de suportat viaţă fără partea feminină. Şi invers este valabil desigur. Sunt de părere că dacă dai deoparte anumite diferenţe, bărbaţii şi femeile nu sunt chiar atât de diferiţi. Deci următoarele 10 cărţi ar putea la fel de bine să fie citite de bărbaţi cum sunt citite de către femei.

1. Mânăncă, roagă-te, iubeşte – Elizabeth Gilbert

Mânăncă, roagă-te, iubeşt, Elizabeth GilbertO carte despre despărţire şi despre revenirea la viaţă. Criticii spun că este o carte prea „catchy” şi „new age”. Eu cred că este o lectură uşoară pentru orice are nevoie să audă că nu este sfârşitul lumii dacă te-ai despărţit de cineva.

 2. Carte despre femei – Osho

Carte despre femei, Osho, lecturi celebrePentru a fi femeie nu este de ajuns că te-ai născut cu un vagin şi nişte sâni. Este necesar să faci muncă de descoperire şi să te vezi pe tine aşa cum eşti în primul rând, frumoasă, deoasebită, unică.

 3. Pe când eram doar nişte puşti – Patti Smith

lectura, Pe când eram doar nişte puşti, Patti SmithCartea spune povestea tinerei Patti Smith, care s-a mutat de curând în New York, şi a celui mai bun prieten/iubit/coleg de cameră al său, Robert Mapplethorpe. Lectura te va purta printr-o perioadă magică a artei şi muzicii şi te va face să îţi doreşti să îmbărţişezi copilul interior care doreşti să iasă şi să se joace.

 4. Al doilea sex – Simone de Beauvoir

top 10 carti, Al doilea sex, Simone de BeauvoirSimone a fost o feministă şi una destul de inteligentă de a reuşit să scrie o carte atât de faimoasă. Să fie feminismul în zilele noastre ceva depăşit sau lucrurile nu prea s-au schimbat de acum 70 de ani, când a fost scrisă cartea?

5. Clopotul de sticlă – Sylvia Plath

suicid, Clopotul de sticla, Sylvia PlathO carte semi-autobiografică despre o tânără care se mută la New York ca să devină jurnalistă. Protagonista are o sănătate mentală precare precum scriitoarea. Sylvia Plath alegând să se sinucidă curând după publicarea cărţii.

 6. Lean in – Sheryl Sandberg

Lean in, Sheryl Sandberg, facebook, googleSheryl Sandberg a ocupat poziţie destul de importantă la Google şi acum face jocurile la Facebook. Deci putem să spunem că ştie câteva lucruri despre lume şi cum o femeie poate să îşi construiască o carieră la nivel înalt.

 7. Preaiubita – Tony Morrison

premiul pullizer, Preaiubita, Tony MorrisonSă fii sclav nu este prea interesant şi nici nu îţi oferă multe opţiuni în viaţă. Logic, nu? Cel mai bine pot să vorbească despre acest subiect cei care au fost sclavi sau care încă ar fi fost sclavi dacă nu ne trezeam şi noi puţin la realitate. Tony Morrison a făcut o treabă demnă de Pullizer cu romanul ei despre o tânără sclavă.

 8. Ştiu de ce cântă pasărea în colivie – Maya Angelou

super carte, stiu de ce cântă pasărea în colivie, maya AngelouMaya Angelou a dus o viaţă destul de interesantă şi ne-a lăsat această cărţulie care spune povestea primilor 17 ani din ea. Momentan nu este tradusă la noi. Dar eşti o persoană inteligentă aşa că nu o să fie o problemă s-o lecturezi în original.

 9. Arta subtilă a nepăsării – Mark Manson

Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson, top booksO carte pe care o recomand tututor. Este un curs de dezvoltare personală care păstrează esenţialul şi îl spune într-un mod uşor digerabil, amuzant şi revelator.

 10. Darurile imperfecţiunii – Brene Brown

cele mai bune carti, darurile imperfecţiunii, Brene BrownSocietatea ne ajută să ne creăm nişte obieceiuri mentale destul de cacao gen vină. Ne simţim de multe ori vinovaţi că nu suntem perfecţi. Însă faptul că nu suntem perfecţi ne facem umani, normali şi ne ajută să învăţăm lucruri benefice. Viaţa este despre a învăţa nu despre a fi perfect.

Cărţile de mai sus nu sunt doar pentru femei. Ele sunt pentru oricine doreşte să se dezvolte şi să înveţe lucruri noi. Dar nu ar strica dacă ar fi citite de majoritatea femeilor. Spor la citit şi iubeşte necondiţionat!

autor: Maria Surdu, cu drag pentru Telegraph.md

loading...

Comments are closed.