FOTO // Trei bărbați au fost reținuți pentru braconaj, în apropierea localității Filipeni, raionul Leova

O acțiune coordonată între un maistru de la Ocolul Silvic Leova și inspectorii de mediu din Leova a condus la reținerea a trei indivizi surprinși în actul de braconaj în fondul forestier din apropierea localității Filipeni. Colaboratorii de poliție au fost solicitați pentru a interveni și a asigura reținerea acestor infractori, iar rezultatul a fost un exemplu al modului în care eforturile combinate pot opri astfel de activități ilegale.

În seara zilei de 26 octombrie 2023, trei indivizi din raionul Cantemir au fost depistați în timp ce se aflau într-o operațiune ilegală de vânătoare în fondul forestier al Ocolului Silvic Leova. Maistrul de la Ocolul Silvic Leova a fost prima persoană care a observat activitatea lor suspectă și a alertat imediat inspectorii de mediu.

Inspectorii de mediu au intervenit rapid pentru a stopa braconajul și au reușit să rețină cei trei indivizi până la sosirea forțelor de poliție. Aceștia au fost găsiți în posesia armelor de vânătoare și echipamentului asociat, confirmându-și implicarea în activități ilegale de vânătoare și braconaj.

Colaboratorii de poliție au preluat cazul și au ridicat armele de vânătoare, asigurându-se că toate probele necesare au fost adunate pentru o investigație.

Amintim că, braconajul reprezintă o amenințare serioasă la adresa faunei și a ecosistemelor, iar această captură demonstrează hotărârea de a proteja resursele naturale și de a asigura respectarea legilor de mediu.

“Comunitatea locală este încurajată să continue să colaboreze și să raporteze astfel de activități ilegale pentru a contribui la conservarea mediului înconjurător și la combaterea infracționalității în această sferă,” spune IPM

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share