FOTO // Trei cetățeni străini depistați cu acte falsificate la frontiera Republicii Moldova

Doi cetățeni azeri și un cetățean ucrainean sunt cercetați de polițiștii de frontieră pe motiv că dețineau acte falsificate. Cazurile au fost înregistrate astăzi, 2 februarie 2024, pe direcția de intrare în Republica Moldova.

La Aeroportul Internațional Chișinău, un cetățean azer a primit refuz de intrare în Republica Moldova, după ce s-a stabilit că nu întrunește condițiile de autorizare a trecerii frontierei de stat și deține un document falsificat. Străinul s-a prezentat printre pasagerii rutei „Baku-Chişinău”, sosiți în țară astăzi la ora 08:50. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus străinul unui control suplimentar, iar ca rezultat a fost depistat un permis de ședere ucrainean, cu semne vădite de falsificare. Din spusele pasagerului, acesta urma să ajungă în Ucraina, fiind tranzit pe teritoriul național.

Un alt cetățean al Azerbaidjanului a fost depistat de polițiștii de frontieră cu un permis de conducere falsificat ce nu îi aparținea. Acesta s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, fiind pasager într-un autocar de rută ocazională. Acționându-se în baza profilului de risc, străinul a fost supus unui control adițional. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, eliberat pe numele unei persoane străine. În declarații bărbatul a precizat că documentul este al unui prieten și nu știa că ar fi unul neveridic.

În cel de-al treilea caz este vizat un cetățean al Ucrainei, fiind șofer de tir. În punctul de trecere a frontierei Criva s-a apropiat un camion, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul ucrainean. Pe lângă documentele de călătorie, acesta a prezentat și perimisul de conducere, pretins a fi emis de către autoritățile ucrainene. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. Străinul nu ar fi știut că actul său este falsificat. Și-a continuat deplasarea în Republica Moldova în calitate de pieton.

Total
0
Shares
Total
0
Share